Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 4 Wrzesień 2022, 20:20 Zmiana pogody od 9.09
Tworzę nowy wątek, bo się spore offtopy robią. Ogólnie jak na razie to się zanosi na baaaardzo stabilny termicznie wrzesień w całej pierwszej połowie - absolutna dominacja średnich dobowych rzędu 13-16 stopni.
Faktycznie od piątku szykuje się ochłodzenie o kilka stopni i (nareszcie ) opady deszczu
Ten screen prognozy Windowsa(od firmy Foreca) dla Siedlec publikowałem także w innych wątkach.
Ostatnio zmieniony przez zgryźliwy tetryk 4 Wrzesień 2022, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Wrzesień 2022, 20:51
Ja od ok. 22-23.08. cały czas mam otwarte okno: mimo że narzekać na zaduch za bardzo nie było kiedy (i dobrze) , a także w ogóle nie uruchamialiśmy w domu klimatyzacji czy wiatraka (przez niską wilgotność i korzystną ekspozycję- obecność łąk i ogólnie zieleni mnie chroni przed betonową dżunglą) , to naładowałem się trochę ciepełkiem.
Trochę mnie martwi, że od piątku pojawia się brzydsza pogoda (te temp. maks. za bardzo chyba nie poszaleją w ładniejsze dni- o osiągnięcie "25" może być trudno, a co dopiero przekroczenie) , ale "prawie letnia" aura jeszcze nam może jakiś czas potowarzyszyć.
No nic, nie zmartwię się w sumie za bardzo jak tegoroczna sytuacja baryczna i pogoda będą podobne do września sprzed 9 l.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 4 Wrzesień 2022, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Wrzesień 2022, 20:58
W moich stronach troszkę podlało, wszystko jest w miarę umiarkowane (jak też w zachodniej połowie PL). Za to część centrum i wschodnia ściana mają faktycznie niewesoło.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 4 Wrzesień 2022, 21:01, w całości zmieniany 2 razy
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20469 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 4 Wrzesień 2022, 21:00
kmroz, a u mnie od 2 tygodni zielono . Mimo, że ten tydzień nie przyniósł ani kropli, jedynie w czwartek była mżawka jakaś. Trzeci rok z rzędu ma miałem zielony koniec wakacji .
Mimo wszystko ten rok nie jest aż tak tragiczny jak 2020, susza nie nawraca po zaledwie kilku wrześniowych dniach bez opadu jak wtedy, ale to bardziej zasługa ubiegłego roku i przede wszystkim grudnia i drobnych elementów stycznia czy 1.02 6/7.02 o czym nawet 2 lata temu można było pomarzyć
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum