Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
W tej chwili jest +23 stopnie. Ciut za chłodno. Za optymalną temperaturę w mieszkaniu uważam +25 stopni. Podobno w przyszłym tygodniu zaczną grzać kaloryfery. PEC już jest na to gotowy. https://www.tygodniksiedl...on.grzewczy.htm
Najbardziej komfortowe temperatury dla człowieka obejmują przedział od 21 do 25 stopni. Średnia temperatura pomieszczeń powinna wynosić od 18 do 22 stopni. W salonie jest to 20-22 stopnie, w sypialni i kuchni 16-18 stopni, a w łazience 22-24 stopnie.
Żeby choć trochę zmniejszyć zużycie paliw i zarazem zaoszczędzić, należy obniżyć temperaturę w pomieszczeniach o 1-2 stopnie, w zależności od potrzeb. Najlepiej sprawdzić jaka temperatura nam najbardziej odpowiada i czy można nieco skręcić ogrzewanie.
Na szczęście w Polsce raczej nie będą karać mandatami za przegrzewanie mieszkań. Już nie wspominając o wsadzaniu ludzi do pierdla
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27317 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 22 Wrzesień 2022, 12:55
Ja w zimie preferuje koło 19 st., latem jak najbliżej temp. zewnętrznej, w praktyce jest to między 22 a 27 st. Nie mniej w zimie mogę i znosić kilkanaście stopni, bo piecuchem zimowym nie jestem i nie znoszę pustynnego powietrza w mieszkaniu.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum