Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Marzec 2023, 20:57
jorguś, to u mnie spłynęło wszystko do zera dzisiaj, dosłownie, nigdzie się śladu nie da znaleźć
zgryźliwy tetryk, są wiosenne, bo mamy wiosnę jako meteorologiczną porę roku, tak samo jak w listopadzie spadł śnieg, to były to zdjęcia jesienne, a jak rok temu w kwietniu spadło dużo śniegu, to były też wiosenne (wtedy to nawet wg astronomicznego podziału była wiosna)
Przecież pojęcie "przedwiośnia" od dawna "funkcjonuje" w świadomości społecznej (a nawet w literaturze) .I takie zjawiska, jak obserwowane obecnie charakterystyczne są właśnie dla przedwiośnia (także przedzimia). To tak zwane "okresy przejściowe". To jest normalne, bo jeszcze nigdy tak nie było, aby zmiany związane z porami roku następowały "z dnia na dzień" Jednego dnia zima, mróz i śnieg, a nazajutrz wiosna ciepełko i pełny rozkwit.
Cytat:
Nie powiedziałbym, że to zdjęcia wiosenne. Jeśli już, to z PRZEDWIOŚNIA
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 8 Marzec 2023, 01:20
Kolejne zabielanie do kolekcji, aktualna ciapka u somsiada. Zobaczymy jak to będzie za parę godzin wyglądać, bo strefa opadowa się rozkręca, a temperatura zeszła poniżej zera
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Marzec 2023, 13:33
U mnie jest cieplej, ale średnio się z tego tytułu cieszę- jak tak wysoko te temp. mogą wywindować, to nawet z opadów deszczu mogą być nici... Na takie "klaunowe" oblicze to chyba tylko podczas wakacji jestem gotowy.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
jorguś, to u mnie spłynęło wszystko do zera dzisiaj, dosłownie, nigdzie się śladu nie da znaleźć
zgryźliwy tetryk, są wiosenne, bo mamy wiosnę jako meteorologiczną porę roku, tak samo jak w listopadzie spadł śnieg, to były to zdjęcia jesienne, a jak rok temu w kwietniu spadło dużo śniegu, to były też wiosenne (wtedy to nawet wg astronomicznego podziału była wiosna)
Za przedwiośnie przyjmuje się okres roku na styku zimy i wiosny, w którym średnie temperatury powietrza wahają się pomiędzy 0 a 5 °C (z tendencją wzrostową). Opad atmosferyczny jest umiarkowany, zazwyczaj ciekły, a jeśli stały (zamarznięty), to zanikający. Natomiast osad atmosferyczny jest obfity i we wszystkich rodzajach. Dzienna pora dnia jest podobnej długości trwania do pory nocnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum