Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
12 maja , drugi "zimny ogrodnik" (Serwacy) wbrew tradycyjnej nazwy, to jak do tej pory jeden z najcieplejszych jak dotychczas dni w tym roku. Termometr działkowy wskazywał +23 stopnie w cieniu. Żona posadziła dodatkowe kwiaty w donicach:
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 31 Maj 2023, 23:46
Dziś wieczorem, po dwóch tygodniach nieobecności, wróciłem na kilka dni do Nowego Sącza trochę odpocząć. Wiosenny ogród przywitał mnie wieloma kolorami i zielenią, która tutaj trzyma się jeszcze nieźle
Rododendrony dobrze sobie radzą przesadzone w nowe miejsce
Akurat zakwitł pierwszy irys
Ataki bobrów są już tylko wspomnieniem, kalina wróciła do dawnej potęgi
Ta piwonia już powoli przekwita, dobrze że na nią zdążyłem. O różnicach w postępach wegetacji świadczyć może to, że trzy lata temu dopiero zaczynała kwitnięcie:
Ta, której zapachy przywołują mi na myśl beztroskie czasy dzieciństwa, dopiero zaczyna W ciepły wieczór przed burzą 12 czerwca 2020 pięknie pachniała:
I jeszcze innowacje - rodzice zrobili ten ogródek w kwietniu
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Od dnia 5 czerwca do dziś "pomieszkiwałem" na działce. Stało się tak dlatego że kotka Czarnulka
dostała rui i dorwały ją kocury ze wsi. Nie chcąc niepotrzebnie mnożyć kociaków zawiozłem ją do sterylizacji. Ten zabieg weterynaryjny refundowany jest przez samorządy lokalne. Musiałem ją pod zamknięciem w działowym domku dopilnować, aby ranka pozabiegowa właściwie się goiła Co prawda pani doktor ubrała ja w "pooperacyjny kubraczek", ale ta cwaniara szybko się do pozbyła. Co prawda zamknąwszy kociczkę jeździłem do domu, ale na noc pozostawałem na działce.
Dzisiaj wróciłem. W tych dniach zrobiłem kilka fotek roślin z działki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum