Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 312 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27301 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 5 Luty 2024, 18:15 Czy wierzysz w to, że Ziemię odwiedzają istoty pozaziemskie?
Taka tam ankietka. Ja nie jestem przekonany, czy naszą planetę odwiedzają "ufoludki", chociaż póki co istnienia ich samych nie da się wykluczyć, ani też potwierdzić xd
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Biorąc pod uwagę odległości pomiędzy układami gwiezdnymi, oraz to, że maksymalną prędkością w przyrodzie jest prędkość światła w próżni (Einstein) wykluczam możliwość jakichkolwiek kontaktów z "obcymi" cywilizacjami. Jednak nie wykluczam ewentualności ich istnienia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Luty 2024, 19:12
Uważam że tak, nie jesteśmy sami, a przybysze dużo o nas wiedzą i być może od zarania dziejów odwiedzająZiemię. Dla niektórych może to być guślarstwem, ale ja jestem o tym wręcz przekonany. Liczne opisy, relacje literackie, malowidła i artystyczne przedstawienia zagadkowych obiektów bywają datowane na czasy na długo przed pierwszym wzbiciem się człowieka w powietrze. Znane są przypadki bezpośrednich kontaktów z tymi istotami, które na ogół wcale nie są śmiesznymi zielonymi ludzikami lecz podobno przypominają nas, ludzi. Co jest jednak dla mnie szczególnie istotne, każdym badacz tej tematyki i każdy, kto w jakikolwiek sposób natknął się na ślady obecności takich cywilizacji podkreśla, że historie o inwazji obcych, którzy zniszczą Ziemię i są do nas wrogo nastawieni, to wierutne bzdury. W rzeczywistości mają oni nieść przesłanie pokoju. Edgar Mitchell, jeden z astronautów, którzy stąpali po Księżycu, twierdzi że kosmici ingerowali w ładunki jądrowe podczas Zimnej Wojny, zapobiegając ryzykownym manewrom, a być może nowej wojnie. Oczywiście to mogąbyć nadinterpretacje i pewien rodzaj fikcji, jednak co do istnienia UFO i obecności pozaziemskich istot na Ziemi jestem przekonany. W pewnej mierze wystarczy, że wierzę swojej Mamie, która w latach 80-tych widziała na niebie coś, czego pomimo swojej dość sporej wiedzy na te tematy, nie potrafię inaczej wyjaśnić.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Uważam że tak, nie jesteśmy sami, a przybysze dużo o nas wiedzą i być może od zarania dziejów odwiedzająZiemię. Dla niektórych może to być guślarstwem, ale ja jestem o tym wręcz przekonany. Liczne opisy, relacje literackie, malowidła i artystyczne przedstawienia zagadkowych obiektów bywają datowane na czasy na długo przed pierwszym wzbiciem się człowieka w powietrze. Znane są przypadki bezpośrednich kontaktów z tymi istotami, które na ogół wcale nie są śmiesznymi zielonymi ludzikami lecz podobno przypominają nas, ludzi. Co jest jednak dla mnie szczególnie istotne, każdym badacz tej tematyki i każdy, kto w jakikolwiek sposób natknął się na ślady obecności takich cywilizacji podkreśla, że historie o inwazji obcych, którzy zniszczą Ziemię i są do nas wrogo nastawieni, to wierutne bzdury. W rzeczywistości mają oni nieść przesłanie pokoju. Edgar Mitchell, jeden z astronautów, którzy stąpali po Księżycu, twierdzi że kosmici ingerowali w ładunki jądrowe podczas Zimnej Wojny, zapobiegając ryzykownym manewrom, a być może nowej wojnie. Oczywiście to mogąbyć nadinterpretacje i pewien rodzaj fikcji, jednak co do istnienia UFO i obecności pozaziemskich istot na Ziemi jestem przekonany. W pewnej mierze wystarczy, że wierzę swojej Mamie, która w latach 80-tych widziała na niebie coś, czego pomimo swojej dość sporej wiedzy na te tematy, nie potrafię inaczej wyjaśnić.
BOGOWIE W ten sposób prymitywne ludy interpretowały to, co przekraczało ich granice pojmowania.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 312 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27301 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 5 Luty 2024, 19:20
PiotrNS, Ja jednak pozostanę sceptyczny, podobnie jak w kwestii wiary w Boga. Nawet, gdyby mnie kosmici porwali do badań i odstawili na miejsce, to bym powiedział, że to paraliż przysenny, bo to jest najbardziej logiczne i zarazem najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie. Jednak zawsze jakiś tam margines dziesiątych procenta wątpliwości pozostawiam, na wypadek, gdyby rzeczywiście tak było, w końcu powszechnie uznawane teorie naukowe też zaczynały się od snucia przypuszczeń i wyobrażeń xd Jednak jak to często bywa, w wielu sprawach próbują robić nas w balona i tak też jest poniekąd z UFO, zwłaszcza gdy wojsko się do tego miesza, nie wiadomo, co oni tam robią, co testują i w ogóle, a UFO jest dobrym pretekstem do odwrócenia uwagi od być może jakichś ściśle tajnych eksperymentów, które przypadkowo wyszły na jaw.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Luty 2024, 19:56
FKP, oczywiście rozumiem Twój sceptycyzm, choć podobnie jak w przypadku wiary w Boga uważam, że jest trochę zbyt silny, nieco mało wyważony. Moim zdaniem ten margines trzeba pozostawić zawsze i dopuszczać taką możliwość, że pewne rzeczy wykraczają nie tylko poza to, o czym wiemy, ale także to, czego możemy się dowiedzieć używając konwencjonalnych metod. Oczywiście ja też biorę pod uwagę eksperymenty wojska, jednak to nie tłumaczy sytuacji dawnych, jak również tych, w przypadku których zachowanie danego obiektu latającego zdawało się łamać znane nam prawa fizyki. Świadkowie często wspominają np. o niesamowitych przyśpieszeniach czy zwrotności takich obiektów. Wątpię czy jakikolwiek samolot wytrzymałby takie przeciążenie. Nie wiem jak działają pociski manewrujące, ale swoją formą z pewnością odbiegają od tych opisów, jakie najczęściej się pojawiają.
Dodatkowo bardzo dziwne wydająmi się te przypadki obiektów wlatujących do wulkanów, a później je opuszczających, co zostało kilka razy uwiecznione na kamerach. Tam była zamknięta przestrzeń powietrzna. A nawet gdyby coś zbudowanego przez człowieka tam się dostało, nie wytrzymałoby temperatury.
To jest bardzo ciekawa sprawa A jeśli kosmici rzeczywiście są tacy pokojowi, to mam nadzieję, że jeśli ktoś kiedyś wpadnie na najgłupszy z głupich pomysłów, to oni zapobiegną nuklearnej zagładzie. Mogliby wylądować na trawniku przed Białym Domem, aby już nie było wątpliwości
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Piotrze. czy wyobrażasz sobie taki napęd (istniejący tylko w utworach sci-fi) pozwalający podróżować z prędkością ponad świetlną . Bez tego kontakt nie jest możliwy, gdyż czas podróży przekracza długość ludzkiego życia. Dlatego absurdalny jest dla pokolenia żyjącego "tu i teraz". Ponadto prędkość światła nieprzekraczalna jest w całym "uniwersum" i dlatego także hipotetyczna wysoko rozwiniętą cywilizacja też nie wynajdzie takiego napędu. Poza tym policz ile czasu musiałby się rozpędzać do prędkości światła taki pojazd, aby przeciążenia wynikające z przyspieszenia nie zrobiły z pasażerów miazgi.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13480 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 6 Luty 2024, 11:33
W tak ogromnym wszechświecie muszą istnieć inne inteligentne cywilizacje. Problemem są jednak dwie rzeczy - czas oraz odległość. Ale czy akurat inne cywilizacje odwiedzali, albo nadal odwiedzają naszą planetę Ciężko powiedzieć...
Nie da się wykluczyć, że takie cywilizacje istnieją. Ale dlaczego kontakt z nimi nie jest możliwy, to już wyjaśniłem wcześniej i jak dotąd nikt z Was nie wykazał że może być inaczej..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum