Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
I nie rozumiem też niektórych osób, którzy mówią, że od 2013 roku cały czas mamy zimne Święta. Przecież Wielkanoc w latach 2014, 2019 oraz 2020 była naprawdę niezła.
Ale w roku 2013w Łosicach zaskoczył nas śnieg i droga powrotna była utrudniana. A wtedy opony całoroczne były tylko "błotno-śniegowe, bez "znaczka alpejskiego" I taka nietypowa (śnieżna) okoliczność sprawiła, że w sposób szczególny tamte święta zapamiętałem. A inne aż tak nie wryły się w moją pamięć. Były jakie były i to wszystko.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 24 Styczeń 2025, 20:24
No bo to było istotnie anomalne wydarzenie pogodowe...
Już większą klasyką wielkanocną wydaje się mieszany opad konwekcyjny (tj. przelotny deszcz ze śniegiem wraz z krupą) przy kilku stopniach powyżej zera za dnia i mrozami w nocy; zabielenia jak występują, to śladowe, od serii ziarnistych kulek. No albo ulewy przy całodobowych temp. rzędu 2/3-5 C. Jedne z gorszych, a jednocześnie stosunkowo prawdopodobne (choć w ostatnich latach na szczęście nie mające miejsca) scenariusze analogicznie w trakcie października...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 24 Styczeń 2025, 20:34, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 24 Styczeń 2025, 20:34
25 stopni w marcu w Białymstoku, to się nie umywa praktycznie nic od mojego snu sprzed jakiś 2-3 lat, a wtedy wydawało się to totalną senną abstrakcją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum