Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Styczeń 2024, 16:55
Kalendarz adwentowy czy mikołajek czekoladopodobny za bardzo prawdziwe nie są: przypuszczam, że firmy Wedel, Wawel, Milka, Ritter Sport, Lindt itp. itd. nie mogły maczać tu palców.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Niby to wiele rzeczy nie drożeje.
Tyle, ze kiedyś kostka masła wżyła 25 dkg, obecnie tylko 20.Chleby bywały kilowe potem osiemdziesięciodekowe , a teraz przeważnie 0,5kg.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Styczeń 2024, 22:15
To prawda, występuje zjawisko zmniejszania zawartości produktu (w opakowaniu i nie tylko): przez moment myślałem, że takie działania podejmowane są w trosce o nasze zdrowie (nadwaga, otyłość), ale Mama mnie wyprowadziła z tego rozumowania tłumacząc, że ogólnie to są nieuczciwe, typowo marketingowe działania prowadzone w celu, by uśpić czujność klienta. Kto ma większą pamięć do cen w przeszłości, ten w sumie jednak większą podejrzliwość i ostrożność zachowa.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
A mięso? Gdy jakiś czas poleży w lodówce, w trakcie rozmrażania wyleci z niego sporo płynu. To świadczy o tym, że "nastrzykiwane" było ono wodą w celu zwiększenia jego ciężaru. Przecież ono sprzedawane jest "na wagę".
Wysłany: 1 Luty 2024, 16:09
Że w Krakowskim Kredensie się takie rzeczy dzieją, to nie wiedziałem- co prawda nie kupowałem dóbr z tej sieci, ale miałem wyobrażenia, że to rzetelna firma.
Z mięsem sprawa jest też rzeczywiście poważna, że rośnie udział wody lub innych płynów w jego różnych odmianach... Parę razy zdarzyło mi się kupić w sklepie "mokrą" wędlinę/szynkę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum