Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27601 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 13 Luty 2020, 14:44 Dyskusja o bieżącym lutym
Jak na Zimę Trzydziestolecia przystało w dniach 16/17 lutego szykuje się u mnie atak na rekord najw. t. min. lutego, który wynosi u mnie 9,1 st. i jest z 5 II 2004. Zresztą sama zima z pewnością zapiszę się jako rekordowo ciepła a jeśli III dekada lutego będzie podobna do tej z 2008 roku to także luty ma rekord w garści. A później czeka nas rekord marca, wiosny ale to w swoim czasie...
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna jesień
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2020, 14:52
No nie da się zaprzeczyć, że pora chłodna 2019/20 stała się czymś takim w swojej niezwykłości jak pora ciepła 2018. No szczerze liczyłem na trochę zimy w lutym, a tu jak było tak jest dalej. No nic, trzeba spisać tę zimę na straty z punktu widzenia "zimowości", ale u mnie rekord nie jest pewny, bo zima 2006/07 była mocnym graczem, zaś styczeń 2020 oszczędził anomalnego ciepła w moim regionie. Zagrożony jest natomiast rekord ilości dni z całodobowym mrozem - w sezonie 2006/07 były takie dwa, a w bieżącym sezonie na razie tylko jeden. Bardzo więc możliwe, że przed chłodnym grudniem 2020 zapomnimy, co to znaczy mróz 😁
Marzec moim zdaniem na pewno będzie ciepły i kwiecień raczej też (oby przy tym mokre), ale dalej liczę na trochę "hamulców" w tym co się dzieje, bo kurde mimo wszystko niepokoi mnie to co się odwala Może nawet sam przyznasz, że ostatnie miesiące przerosły Twoje oczekiwania
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21119 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 13 Luty 2020, 15:00
PiotrNS napisał/a:
No nie da się zaprzeczyć, że pora chłodna 2019/20 stała się czymś takim w swojej niezwykłości jak pora ciepła 2018. No szczerze liczyłem na trochę zimy w lutym, a tu jak było tak jest dalej. No nic, trzeba spisać tę zimę na straty z punktu widzenia "zimowości", ale u mnie rekord nie jest pewny, bo zima 2006/07 była mocnym graczem, zaś styczeń 2020 oszczędził anomalnego ciepła w moim regionie. Zagrożony jest natomiast rekord ilości dni z całodobowym mrozem - w sezonie 2006/07 były takie dwa, a w bieżącym sezonie na razie tylko jeden. Bardzo więc możliwe, że przed chłodnym grudniem 2020 zapomnimy, co to znaczy mróz 😁
Marzec moim zdaniem na pewno będzie ciepły i kwiecień raczej też (oby przy tym mokre), ale dalej liczę na trochę "hamulców" w tym co się dzieje, bo kurde mimo wszystko niepokoi mnie to co się odwala Może nawet sam przyznasz, że ostatnie miesiące przerosły Twoje oczekiwania
Wg. mnie cały pierwszy trymestr będzie bardzo podobny jak ten z 2008, czyli marzec i kwiecień dość ciepłe, ale mokre i dość pochmurne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2020, 15:06
To później poproszę maj i lato również jak w 2008, no może czerwiec bardziej wilgotny i maj cieplejszy, żeby FKP nie zarzucał mi tworzenia zimnych prognoz na przekór Globciu
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27601 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 13 Luty 2020, 17:56
Nawet jeśli na chwilę tak się stanie to następstwem tego będą następne, coraz bardziej imponujące rekordy Nie ma co się łudzić, Globcio nie spowolni, wręcz przeciwnie on dopiero zaczyna zabawę 😈
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna jesień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum