Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 148 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36074 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 23 Maj 2021, 22:56
_________________ Rok 2024 w pogodzie - Najgorszy, najstraszliwszy rok, który przewartościował całkowicie moje pogodowe upodobania i sprawił, że doceniłem niesamowicie prawie wszystkie poprzednie rocznika
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 126 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12143 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Maj 2021, 23:05
Kiedyś, z perspektywy starego Piotra nie doceniałem tego mazowieckiego czasu euforii, choć dusza łowcy burz kazała mi go docenić. Teraz sam czuję potrzebę ukłonienia się Miałeś wiele szczęścia. Skoro maj nie może być anomalnie ciepły, to niech przyniesie chociaż taki przyjemny abordaż z dynamiką rodem z lipca, to mi wystarczy
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 126 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12143 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Maj 2021, 23:21
No nie, zapomniałem... Bo ja zauważyłem to 20 maja i miałem o tym napisać, a wyleciało mi z głowy. Przez cały czas wiedziałem że o czymś zapomniałem, nie dawało mi spokoju. Tak czy siak, gratuluję rocznicy Pamiętam że byłem miło zaskoczony, kiedy dostrzegłem że założyłeś konto, pamiętam też Twój pierwszy post z zielenią 7 maja 2018
Teraz tylko nie zapomnijmy o tym, żeby nie przegapić rocznicy Jacoba. Ona też się zbliża i też pamiętam ten dzień - bardzo się ucieszyłem, bo już wcześniej polubiłem Jacoba jak pisał na Meteomodelu
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
A rocznicy Fanowi gratulujemy Też pamiętam jego pierwszy post, na którym sobie "drwił" z majowego lata w 2018 roku Chociaż trochę od tego czasu dorosłem, to nadal uważam, że przynajmniej dni 29.04-3.05, 9.05-13.05 czy oczywiście końcówkę maja można uważać za prawdziwie letnie.
Jacoba co ciekawe nie pamiętam aż tak dobrze na tym forum, zresztą ja się na nim wcale tak bardzo nie udzielałem, moja aktywność ruszyła chyba 25.06, kiedy opisałem "wspaniały luty" - chyba robiłem to podczas tropikalnej nocy przed wyjazdem w Tatry. Natomiast dopiero po powrocie z Tatr zacząłem już taką większą aktywność
_________________ Rok 2024 w pogodzie - Najgorszy, najstraszliwszy rok, który przewartościował całkowicie moje pogodowe upodobania i sprawił, że doceniłem niesamowicie prawie wszystkie poprzednie rocznika
Hobby: Wszystko! Pomógł: 148 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36074 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Maj 2024, 15:01
Co roku kilka razy widać Czas Euforii w prognozach i to tych uśrednionych, na okres obecny też był widoczny Niestety niemal zawsze zmienia się to w bubu, pustynie, albo jedno i drugie naraz xd
Dlatego niesamowite jest to, że te 5 lat temu nie skończyło się to na prognozach. Fenomenalny czas
Najlepsze, że obecnej sytuacji barycznej wcale tak wiele nie brakuje do tej z Czasu Euforii. Ciężko powiedzieć w czym leży problem, Europa nagrzana, Morze Czarne nagrzane, a i tak się konwekcje nie chcą tworzyć
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 129 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11595 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2 Maj 2024, 15:50
Na Górnym Śląsku maj 2019 był po prostu beznadziejny (w ostatnich latach gorsze były chyba tylko maje z lat 2010 i 2021). Dopiero ok. 25 dnia miesiąca pogoda zaczęła się powoli zmieniać na lepsze.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Maj 2024, 17:00
Brzydka pogoda została wypchana daleko na zachód, w stronę Oceanu Atlantyckiego- dosyć typowy schemat przy ociepleniu u nas. Ciocia od strony Taty, która mieszka z resztą Rodziny w środkowej Wielkiej Brytanii (okolice miasta Birmingham, ale rzecz jasna nie w nim samym) , mówi że często pada. Nas trafił idealnie zastrzyk ładniejszej pogody, ale kilkaset-ponad 1000 km na zachód już o takiej "sielance" mówić raczej nie można.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum