Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Grudzień rok wcześniej w zasadzie też na "brzydki" nie wygląda: "koszmarna ciemnica" (niestety wraz z większymi opadami, w dużej mierze zimowego pochodzenia) zdominowała 2-3 dalsze miesiące. Już chyba wiem czemu admin lubił tamten miesiąc pod względem pogody: śniegu czy deszczu raczej bardzo dużo nie spadło, a dalsza część miesiąca łagodniej się potoczyła niż w większości innych regionów.
A tu poza przewybitnym okresem 7-11.02 było już akurat tak sobie, na szczęście ten okres poniekąd ustawił reszte miesiąca, która dzięki apatolskości to mimo braku całodobowych mrozów, sobie trwała Szkoda tylko końcówki, ale i tak wspaniały miesiąc. Ocena 8/10
Kolejne cudo, w przeciwieństwie do tego co 5 lat później, śnieżyce były widoczne również w milimetrach wody, a regularne ocieplenia sprawiały, że grunt nie był skuty i woda trafiała do gleby Suma opadów piękna i do niedawna była czymś, o czym marzec mógł w NS tylko pomarzyć. Do niedawna Ocena 10/10
Pierwsza połowa wybitna, druga niestety już bardzo zła z powodu braku opadów, a najbardziej rażą chyba ostatnie dni, tak bardzo inne do tego co np u mnie Ocena 5/10
Fantastyczny maj, nawet ocieplenia dzięki nocom w miarę łagodne, jedynie 17/18.05 i 19/20.05 trochę niepokoiły. Opadów mnóstwo i były regularne, burze też spoko i abs tmin +5.5. Nie ma tu nic czego można by się doczepić, miesiąc - fenomen Ocena 10/10
Trochę taki jeszcze bardziej przejaskrawiony wrzesień 2015, ale tutaj to już przekroczyło granice dobrego smaku. Poza okresem 16-22.06 bardzo szanuje i wręcz kocham - ale ten jeden tydzień obrzydza. Ocena 7/10
Do 26.07 bardzo fajny i na opady też jakoś mega nie można narzekać, myślałem że było tam gorzej xd Końcówka jednak zniesmacza upałem, a opady/burze z nim związane - mega pizdowate i niestety obniża to ocene dość mocno. Ocena 6/10
Trochę casus czerwca 2015, przebieg termiczno-solarny bardzo fajny, ale opadowo jakiś koszmar. Co do upałow, to dni 5-9.08 to też oczywiście przegięcie, ale w takiej suchej formie to jeszcze ujdzie, szkoda, że nic potem nie popadało. Ocena 3/10
Wyż, wyż, wyż, wyż, wyż, patolstwo... Skąd my to znamy? Do 21.12 bardzo szanuje termikę, szkoda, że JEDYNY opad był akurat w tym cieplejszym dniu i nie był w większości śniegiem A komentarze 3 dekady sobie darujmy Ocena 2/10
Rok? Ogólnie do maja, a nawet połowy czerwca oceniam wręcz wybitnie, tylko ta 2 połowa kwietnia trochę red flag. Później już było coraz gorzej
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum