Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Sierpień 2024, 23:22
Ten stary filmik jest tak piękny, zwłaszcza scena pośrodku (okolice 4 minuty) z początku filmu pt. "Chłopaki nie płaczą" (mój trener tenisa wyglądał podobnie do tego kozaka, tzn. jednego z głównych bohaterów- tutaj przestępców). Wróciły wspomnienia- z tymże wiadomo jak obejrzałem go pierwszy raz w życiu (kilkanaście lat temu), byłem bardziej przejęty, że ludzie przeklinają, biją się, padają odniesienia do wstydliwych czynności albo ma miejsce taka strzelanina. Dobry w sumie był też fragment z oponami "szybszymi od samochodu".
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Październik 2024, 16:38
Co można powiedzieć: dla Pana Boga, naszych Rodziców oraz innych krewnych wyższego stopnia będziemy chyba zawsze dziećmi bez względu na wiek. Mówi się też często o posiadaniu duszy dziecka czy czegoś podobnego: może ci ludzie odkryli w sobie ten dar. Ja nie potrafiłem i nie potrafię: mentalność chyba od zawsze miałem zgorzkniałego starca i ogólnie człowieka, który robi wiele rzeczy, bo musi- a gdy mu się udaje i osiąga jakoś swoje cele, nie potrafi się nimi za bardzo cieszyć...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 28 Luty 2025, 23:24
Papuga się uczy języka od ludzi- sama z siebie, z własnej woli by raczej nie klęła. A instytucja IMGW ma swoje blaski i cienie, ale takie trochę kpienie z niej naprawdę rujnuje reputację znanej i raczej szanowanej organizacji meteorologicznej...
Wysłany: 28 Luty 2025, 23:38
Znalazłem sposoby, jak nie należy postępować (czy się zachowywać) w miejscu pracy. Niektóre "wpadki" co prawda wydają się na pierwszy rzut oka niegroźne (np. że starsza już mama poszła z synem do jego zakładu, albo np. granie na gitarze utworu, by wszyscy zostali przyjaciółmi w drugim filmiku), ale zdecydowaną większość radziłbym raczej dla własnego dobra unikać. Kłopotów nikt z nas w końcu nie potrzebuje.
"Podczas spotkania biurowego"
"Pierwszy dzień pracy"
"Podczas rozmowy rekrutacyjnej/kwalifikacyjnej"
"Urząd pracy"
W razie pojawienia się komunikatów w języku niemieckim polecam włączyć automatyczne tłumaczenie na j. polski: mogą siłą rzeczy pojawiać się błędy, ale na ogół to są tego rodzaju pomyłki, że jak się operuje nienajgorzej ojczystą mową, to bez znajomości języka obcego jakoś się zrozumie przesłanie wypowiedzi (co autor danych słów mógł mieć na myśli).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum