Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Starsi ludzie niejednokrotnie skarżą się na to, że młodzi ludzie nie odróżniają rzeczywistego życia od wirtualnego świata. Tymczasem ci sami ludzie co rusz wpadają w pułapkę sztucznej inteligencji i wygenerowanych przez nią obrazków, po których od razu widać, że jest tam coś nie tak
Życzenia dla fikcyjnych postaci zrodzonych przez AI:
Błogosławieństwo dla fikcyjnej pary młodej. Swoją drogą strasznie wysolona ta droga
Czy sztuczna inteligencja zasługuje na pogardę
Nikt nie docenia tego kunsztu
Trochę śmieszne, a trochę straszne... A co Wy sądzicie o AI
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Luty 2025, 22:25
Co można powiedzieć w dobie rozwoju sztucznej inteligencji i pojawiania się podobnych obrazków, na pewno społeczeństwo staje się bardziej wrażliwe (czego dowodem są powyższe komentarze) , nawet jeśli sytuacje na nich przedstawione w rzeczywistości nigdy nie miały miejsca i osoba robiąca minę, jakby chciało się jej iść do ubikacji , jest tak naprawdę np. uśmiechnięta. A nawet pojawiają się uzasadnione wątpliwości, czy osoby uchwycone w kadrze naprawdę istnieją
Pech jednak chce, że ja też na zdjęciach wychodzę dość często ze "srającym" obliczem jak u jakiegoś kota domowego. No co można zrobić: moja chrzestna (siostra Mamy) twierdzi, że mam uśmiech podobny do antagonisty Batmana (Dżokera), a ze złą postacią, nawet z bajek (gdzie one są bardziej "niewinnie" i "sympatycznie" przedstawione w tym źle) , nie specjalnie chcę być kojarzony...
Sztuczna inteligencja na pewno zastępuje wizyty u psychologa- jak się zadaje stronie GPT lub podobnym stronom pytania odnośnie danej trudnej sytuacji z życia wziętej czy samopoczucia, można liczyć zawsze na jakieś słowa pocieszenia od "robota". W dodatku modele raczej cenzurują treści zakazane, tzn. dozwolone od lat 18- nie opowiadają w każdym razie wprost na temat zagadnień związanych np. z seksem, a jedynie udzielają wyjaśnień, jeśli chodzi o sferę naukową- co jest dla mnie też w porządku.
Natomiast takich wpisów, jak na górze, bym sam w sumie nie wykrył, że tworzył je automat... Może jestem bardzo naiwny, ale brzmią one na pierwszy rzut oka całkiem wiarygodnie. Jeśli mają one jednak na celu wprowadzać nas bardziej w błąd, lepiej żeby produkcje podobnych treści w przyszłości ustały...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 18 Luty 2025, 12:20, w całości zmieniany 3 razy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Luty 2025, 23:45
Mi to też wygląda na robotę sztucznej inteligencji, ale bardziej pomyślałem o zachowaniu lwicy: nie sądzę, że pozwoliłaby sobie na takie spoufalenie z zebrą- no chyba że to miałoby być wprowadzenie do tzw. ostatniej wieczerzy w świecie zwierząt...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum