Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2025, 13:52
U nas garderoba jest rzeczą nabytą, u zwierząt futro to z kolei naturalna cecha ich wyglądu (ekwiwalent naszego owłosienia na ciele) Nie mówię istnieją np. psy czy koty bez sierści, ale takie przypadki trafiają często (czy słusznie czy nie, to inna sprawa) do listy najbrzydszych odmian świata
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2025, 20:28
Po całym dniu śnieg dalej się trzyma i choć nie nazwałbym go już pokrywą, to w każdym kierunku jest biało. Nawet przejaśnienia ok. 16-17 nie przeszkodziły zanadto. A teraz z powrotem jest już 0 stopni.
Jest tak samo jak w Wigilię 2023
A nie, jednak nie tak samo. Teraz na noc nie wchodzi patolskie ciepło 🙂🙂🙂
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2025, 23:52
Szkoda słów na ten wybryk ze strony pogody - myślałem że kwiecień w kwestii opadu jest od zastanawiania się czy mając do czynienia z frontem przy +2 C/+3 C poleci z nieba sam deszcz czy jednak opad mieszany....
Natomiast świeża akumulacja i trzymanie pokrywy powinno być zjawiskiem ograniczonym wyłącznie dla obszarów górskich
A na jutro prognozy też wyglądają niezbyt jednoznacznie: na dobrą sprawę każdy rodzaj opadu jest możliwy Ta noc już podnosi ciśnienie, bo na radarze pojawiają się komórki opadowe (ale formalnie opad chyba występuje jedynie w sercu rdzenia z większą odbiciowością, przynajmniej od ok. 20 dBz wzwyż) Koło lotniska przeszła komórka z sercem wzdłuż autostrady (między lotniskiem a okolicami Tyńca po drugiej stronie)- sam port lotniczy jednak nie odnotował opadu, mimo że strefa go na radarze zahaczała
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 7 Kwiecień 2025, 13:45, w całości zmieniany 2 razy
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Kwiecień 2025, 13:39
PiotrNS, myślę, że te zdjęcia zasługują na osoby wątek, a sam atak na pewno przebija siłą 2023. Wtedy zimno trwało 5 dni, teraz prawie 10 dni. No i teraz raczej w Twoim regionie nie skończy się na jednym akcencie
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Wysłany: 8 Kwiecień 2025, 11:26
Racja, sęk w tym, że co byśmy o tym ochłodzeniu sobie nie myśleli, wciąż jest ono charakterystyczne dla łagodnej wersji zimy lub jak kto woli termicznego przedwiośnia...
Jedynie miejscami (głównie na południe od 50 równoleżnika) opadów innych niż deszcz pojawia się stosunkowo sporo (tzn. więcej niż 0.1 mm)
Wysłany: 11 Kwiecień 2025, 16:40
Widok wzbudza grozę i trwogę Mam nadzieję, że najwcześniej podobne efekty (niewielkie, ale jednak widoczne gołym okiem zabielenia) przyjdzie mi osobiście zobaczyć najwcześniej w trakcie listopada lub grudnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum