Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 9 Kwiecień 2025, 21:28 Opole
Po dzisiejszej wizycie w tym miejscu stwierdzam, że Opole jest jednym z najbardziej niedocenianych miast w Polsce. Jest przepiękne Opole ma naprawdę bogatą architekturę i okazałe budynki takie jak katedra i ratusz, dużo zieleni, a ponadto urocze położenie. Opierające się o Odrę centrum miasta z jednej strony jest bardzo kompaktowe, a z drugiej - ma wiele zaułków, można długo chodzić i cieszyć się widokami.
Wszystkie zdjęcia pochodzą z dzisiaj - 9 kwietnia 2025 r. Zostały jednak zrobione o różnych porach dnia - rano, wkrótce po zmierzeniu -4 stopni i po południu, kiedy notowano 12 stopni i występowało większe zachmurzenie.
I przy innym oświetleniu
A to miejsce, z którego Opole słynie najbardziej. Niestety nie miałem czasu na wizytę w Muzeum Polskiej Piosenki, a sam teren amfiteatru był zamknięty. Cieszę się jednak, że zobaczyłem na żywo scenę, na której występowali najwięksi
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Kwiecień 2025, 22:06
Chciałbym do Opola kiedyś bardzo pojechać, mimo że bardziej atrakcyjne wydaje mi się większość miast GOP (w tym Katowice) i Wrocław Samego mnie intryguje, jak wygląda Muzeum Piosenki Polskiej oraz inne warte zobaczenia lokalizacje
Na pewno na stronie its można zobaczyć przynajmniej kilkanaście kadrów z wybranych miejsc w mieście- jednym z nich są okolice Starego Miasta i Rynku
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Kwiecień 2025, 23:42
Dziękuję bardzo za Wasze komentarze Faktycznie, na zdjęciach z cumulusami jest jakby więcej wymiarów i odcieni, także ogólna kolorystyka sprawia wrażenie bogatszej. Zdjęcia z 2009 roku bardzo mi się podobają, dobrze udało się na nich uwiecznić wyjątkową atmosferę spokojnej, wiosennej niedzieli.
A tego gołębia nie zauważyłem, a faktycznie wygląda jak owad krążący wokół kwiatów
Jeszcze takie "wegetacyjne" zdjęcia
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum