Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Kwiecień 2025, 23:13
Szkoda słów... Zamiast prawdziwej wiosny mamy przynajmniej w krótkotrwałej perspektywie najokrutniejsze wydanie stepu
Tak dużo ludzi zimą kładło akcent na niedobór opadów, a teraz niektórzy z nich agitują za prognozami wskazującymi na gorąc/upał... Przecież wyższe temp. powietrza będą jeszcze bardziej inwazyjne i przybiją całkiem gwoździe do trumny...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 16 Kwiecień 2025, 16:46
Dla roślin oraz wód i rzek raczej lepiej nie będzie. Wkraczamy co najwyżej w sferę lepszego samopoczucia ludzkiego i to też nie każdego- gusta są mniej więcej podobnie podzielone jak np. odnośnie łagodnej oraz bardziej mroźno-śnieżnej zimy: znajdzie się spora grupa zwolenników i przeciwników
A prognozy rzeczywiście na szczęście momentami nie oferują całkowitego monopolu jeśli chodzi o wyższe temp., pojawiają się chwilami jakieś "chłodniejsze" realizacje- co prawda to na razie pojedyncze sztuki, ale w zasadzie z tych pojedynczych sztuk nadszedł jednak chłód na początku kwietnia...
Cytat:
Mam nadzieję, że to ochłodzenie w 3 dekadzie kwietnia zniknie.
Ja mam nadzieję, że się ochłodzenie pojawi, wiadomo może nie do tego stopnia, by np. w grę wchodziły rozważania z możliwą zmianą krajobrazów na białe (bo tego i w sercu zimy staram się zwykle unikać, a co dopiero na tzw. obwarzankach pory chłodnej czy w trakcie pory przejściowej) , ale zbastowanie solidne na pewno się przyda, bo to co się obecnie dzieje, no jednak nie jest do końca normalne Nie jest przynajmniej w moim odczuciu zbyt typowe epatowanie się niewiosenną pogodą, gdy powinna trwać wiosna
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 16 Kwiecień 2025, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 16 Kwiecień 2025, 16:52
Wy tak na serio To była jedna odjechana odsłona, w dodatku już nieaktualna. Fakt, jest bardzo ciepło, ale spokojnie, nie odlatujmy bardziej niż ten Globcio
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Wysłany: 16 Kwiecień 2025, 16:55
Pozostaje mieć nadzieję, że od soboty temp. staną się rzeczywiście bardziej umiarkowane Dni od ok. 5.04. do chwili obecnej można byłoby z pewnością zupełnie inaczej ułożyć pod względem temp. i pogody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum