Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Czerwiec 2025, 11:21
Do chwili obecnej tak naprawdę mniejszą lub większą pewność można mieć do końca tego tygodnia Później jak się sytuacja rozwinie- nie mam pojęcia: może wyższe wskazania na termometrach dalej będą się udzielać Do końcówki miesiąca w każdym razie szmat czasu jeszcze pozostał, o ile wierzę że do przesilenia letniego po połowie czerwca ponownie może dojść do kilkudniowego ochłodzenia (w trakcie którego może gdzieniegdzie mniej lub bardziej popadać), to pewnie znając życie sama końcówka (ostatni tydzień) nie zapisze się jako termiczne dno, a bardziej prawdopodobne będą sufity
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 10 Czerwiec 2025, 13:56
To jest dramat normalnie, drugi najlepszy miesiąc w roku do kosza Oby jednak się zmieniło i kmroz spłonął w trzeciej dekadzie, ale tak naprawdę, a nie, że w dzień jest 26 st. i 16 st. nad ranem xd
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Czerwiec 2025, 11:58
U nas z reguły jak trwa "przyjemna" (przynajmniej z mojego punktu widzenia) i spokojna pogoda, to ładne ponad kilkaset km na zachód występuje poważniejsze zagrożenie pożarowe i obszar wyraźnie wyższych temp.- z drugiej strony gdy taka europejska część Rosji doświadcza fali upałów, to na terenie takiej Francji często bywa sielsko, pochmurno i deszczowo Wolę pierwszą sytuację tak czy owak A zimą wiadomo, im większe dodatnie anomalie temp. powietrza są bardziej na północ Europy, tym przynajmniej dla mnie lepiej
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 595 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 13 Czerwiec 2025, 13:45
Bartek617 napisał/a:
U nas z reguły jak trwa "przyjemna" (przynajmniej z mojego punktu widzenia) i spokojna pogoda, to ładne ponad kilkaset km na zachód występuje poważniejsze zagrożenie pożarowe i obszar wyraźnie wyższych temp.- z drugiej strony gdy taka europejska część Rosji doświadcza fali upałów, to na terenie takiej Francji często bywa sielsko, pochmurno i deszczowo Wolę pierwszą sytuację tak czy owak A zimą wiadomo, im większe dodatnie anomalie temp. powietrza są bardziej na północ Europy, tym przynajmniej dla mnie lepiej
Dlaczego dla odmiany wyż nie mógłby się zablokować nad Polską, ewentualnie niedaleko na wschód lub południe od granic Polski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum