Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Lipiec 2025, 08:02
Ja tam nie wiem czuję, że dożywamy czasów w których kosmopolityzm się szerzy, a patriotyzm jest raczej marginalizowany Każdy obywatel ma w miarę dobrze, póki panuje bezpieczeństwo, natomiast takie sytuacje jak np. zagrożenie wojną mogłoby zweryfikować nasze rzeczywiste podejście do ojczyzny Jak przychodzi co do czego, samopoczucie jednostki staje się ważniejsze od narodu Sam np. szanuję Polskę, ale nie jestem gotów za nią krew przelewać.
Ja się chyba staję francuskim pieskiem oraz w dodatku zepsutym gościem , ale bardziej cenię nasz kraj, że stoi na straży praw człowieka niż że jest w moim odczuciu unikalnym państwem, z którym warto odczuwać szczególną więź- tak naprawdę w każdym innym kraju w Europie, w którym panuje demokratyczny ustrój (może poza Albanią, Mołdawią, Rumunią czy Ukrainą) mógłbym żyć (nawet ten kraj nie musi być bezwarunkowo członkiem organizacji jak NATO czy UE) Na podstawie samej urody też bardziej czuję, że pasowałaby bardziej mi np. taka Holandia lub Dania (zaś w wersji na bogato Wielka Brytania lub Stany Zjednoczone)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
zgryźliwy tetryk, a obejrzałeś omawiany film Bo wydaje mi się, że nie...
Obejrzałem go i odniosłem wrażenie, że jego twórcą jest "stalinowszczyk", a może "maoista". Aż nadto ("między wierszami") brzmi w nim przesłanie "Międzynarodówki":
"Gdy związek nasz bratni, ogarnie ludzki ród"
oraz marksistowskie hasełko:
"proletariusze nie mają ojczyzny"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum