Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Agresja drogowa
Autor Wiadomość
zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Ostrzeżeń:
 5/5/5
Wysłany: 27 Marzec 2025, 21:10   

https://x.com/bandyci_drogowi/status/1904463530478162375?s=46

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 20 Kwiecień 2025, 11:50   

https://www.youtube.com/watch?v=B-0aPvoXwrM

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2025, 14:24   

Ech ci ludzie dzisiejsi naprawdę nie potrafią zachować się racjonalnie i logicznie :-( Problemy ze źle stojącym autkiem są praktycznie niczym (można zawsze zwalić winę na samochód, że się psuje/odmawia nam posłuszeństwa i dlatego nie potrafimy nad nim zapanować) :-( w porównaniu z groźbami, wyzwiskami i pobiciem- tutaj to już tylko sami na siebie zbierają dowody. :-(

Na pewno dzisiejsze sytuacje jak na filmie powyżej pokazują, że nie warto bardziej interesować się innymi ludźmi niż samym sobą i angażować się specjalnie w zdarzenia, które są naszym zdaniem nieprawidłowościami. :-( Jeszcze tylko jakieś nieprzyjemności mogą z tego wyniknąć, a czy jest to nam (właściwie obu stronom) potrzebne- wątpliwe... :-(

Ja w każdym razie na miejscu nagrywającego gościa jakoś bym sobie bokiem przeszedł (krzywda by mi się od tego nie stała) ;-) , nie szukałbym konfrontacji i nie składałbym wniosków na innego kolesia, który sobie w złym miejscu swoim wozem stanął- szkoda czasu, zdrowia/energii/stresu i pieniędzy (a przy okazji kolejnej potencjalnej osoby, z którą miałbym na pieńku) :-( , by tylko dowieść słuszności swojej racji ;-) :-(

Od tamtego czasu nim policja zostałaby wezwana, a zanim dotarłaby na miejsce zgłoszenia, rzezimieszki parkujący niezgodnie z prawem mogliby się wyłgać, poprawiając przez ten czas swój samochód ;-) I wówczas jaką wartość miałyby zeznania gościa nagrywającego, który był świadkiem wykroczenia (?) - no nikłą niestety, jeżeli nie zachowałyby się w telefonie żadne zdjęcia lub nagrania filmowe z wcześniejszego okresu :-( :cry: Więc no zgłaszanie takich spraw jest w moim mniemaniu no bardzo ryzykownym i też kiepskim posunięciem- tylko destabilizuje pracę organów ścigania, którzy na co dzień zajmują się "prawdziwymi" przestępstwami :-( Owszem, problemy rzeczywiście pojawiają się, gdy np. dotyczy podobny stan rzeczy innych pojazdów (zwłaszcza komunikacji publicznej, więc autobusy czy tramwaje, które są większe gabarytami i potrzebują przejechać, a nie mają warunków, bo ulica jest zbyt ciasna), ale pieszy czy nawet rowerzysta są elastyczni i niemalże wszędzie praktycznie mogą się jakoś przecisnąć ;-) :-( Owszem kondycja czy budowa ciała też są tutaj cennymi czynnikami, ale mało kto miałby raczej miałby powód, by robić z tego tytułu problem- gościu składający zgłoszenie wyglądał akurat na szczupłego, sprytnego i sprawnego (energicznego- do tego stopnia przynajmniej, że np. nie poruszał się o kulach, albo nie jeździł na wózku inwalidzkim) ;-) :-( , więc no trochę bez sensu zagranie z jego strony ;-) :-( Inna sprawa, że tamci ludzie też się zachowali nie jak ludzie, uciekając się do naruszenia nietykalności cielesnej/fizycznej :-( , zostawiając po drodze na nim swoje odciski palców (był ciepły dzień, motocyklem ci ludzie nie jechali, włamania chyba też raczej nie planowali, rękawiczek więc raczej by nie nosili) ;-) :-(

Przydomek autora prowadzącego kanał też w sumie może wiele powiedzieć, jaką ten człowiek jest osobą (jak się ktoś zasugeruje nim w pierwszej myśli): (nie)uprzejmy donosiciel... :-( ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 28 Kwiecień 2025, 14:54   

Szaleniec na DK86 - Wskakiwał na samochody, walił głową w szybę

https://www.youtube.com/watch?v=Q4n1Q3gn1BY

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 29 Maj 2025, 09:59   

Szaleniec w dostawczaku zabawia się w szeryfa bo nie patrzy na drogę

https://www.youtube.com/watch?v=yiS6eY_1YUo

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 29 Maj 2025, 13:06   

Co można powiedzieć- różne niewesołe historie się w życiu naszym niestety dzieją :-( , ale takie stwarzanie zagrożenia dla siebie i innych no nie jest rozsądnym pomysłem, jeśli chodzi o rozwiązanie powstałych problemów (tutaj mam na myśli filmik z okolic Katowic) :-(

A wyprzedzanie gościa tylko po to, by go później wstrzymywać i tym samym zablokować całkiem ruch na ulicy, też mi się wydaje zupełnie bez sensu zagraniem :-( - jak się kogoś wymija (pomijając już takie okoliczności jak ciągła linia czy przejście dla pieszych), to raczej chce się zniknąć po jakimś czasie z pola widzenia wyprzedzonej osoby :-( Takie sytuacje jak na nagraniu już się jednak rzeczywiście kwalifikują na nic innego jak chamstwo :-(

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 25 Lipiec 2025, 14:22   

Agresywny rowerzysta przez niemal kilometr zajeżdżał drogę

https://www.youtube.com/watch?v=orBzskqRoFY

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Ostrzeżeń:
 5/5/5
Wysłany: 25 Lipiec 2025, 20:34   

Ja w odpowiednim momencie (gdy on będąc pieszo zbliżył się do jednego z poboczy zamiast cofać, raptownie dodałbym gazu i rozjechałbym jego rower.

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 26 Lipiec 2025, 00:26   

Ja nie rozumiem tego, dlaczego ludzie na drodze tacy są :-(

Dzisiaj (a właściwie wczoraj), jak tylko zobaczyłem że mam jakiegoś innego kolarza na ogonie, dostałem pewnego szwungu (a może chciałem coś sobie udowodnić) i zacząłem gazować, bo bałem się, że może mnie wyprzedzić... :-( Póki nie mam nikogo za sobą, mogę się wlec za innymi, ale gdy widzę, że za mną jadą i poruszają się sprawnie, nie mam praktycznie innego wyjścia i biorę się za liczne rozpaczliwe manewry wyprzedzania tych ludzi, za którymi się wcześniej wlokłem :-( Z autami nie wygrałbym, więc od razu uciekłbym na pobocze- na pewno nie pozwoliłbym sobie na takie zygzaki, a tym bardziej na niekulturalne gesty, jak na filmiku można zobaczyć :-(

Ktoś mógłby nazwać to wariactwem, ale z drugiej strony również swego rodzaju przejawem empatii (względem tych przynajmniej, którzy są szybcy i się spieszą- ogólnie ruch płynniej wówczas przebiega, nikt nie czuje się blokowany przez innych) :-(

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 28 Wrzesień 2025, 09:24   

Bitwa dwóch dziadków

https://www.youtube.com/watch?v=-NF_AH_35Xw

Odpowiedz do tematu