Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Wrzesień 2025, 16:00
Ech, czyli wrzesień raczej zrobi wszystko w kwestii pogody, by zapisać się z gorszej strony... Temp. już chrzanił pies, gorąca i upałów fanem z pewnością nie jestem, jeśli mają się wiązać z niestabilnością w atmosferze- dni takie jak wczorajszy czy dzisiejszy np. automatycznie zasługują na minusa Jak wspomniałem- burze są fajne tylko wtedy, gdy alternatywą mają być opady mieszane lub stałe w miesiącach pory przejściowej (kwiecień, maj, październik), a także wiadomo w porze chłodnej (listopad-grudzień-styczeń-luty-marzec) też z większym entuzjazmem odbieram to zjawisko niż w trakcie pory ciepłej lub wakacji
A miałem w planach jeden wyjazd na rowerze- kiedy ja go będę w stanie zrealizować
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Wrzesień 2025, 16:58
Z opadami i pogodą w dalszej części września jeszcze różnie sytuacja może się potoczyć, ale w kwestii temp. jest w zasadzie z czego zbijać (choć wiadomo, król w tym okresie, sprzed zeszłego roku, jest i tak chyba tylko jeden- w tym roku może tytuł księ... Jezu nie księdza, księcia mu przypadnie)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13485 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Wrzesień 2025, 21:51
Wieczorna prognoza jest już lepsza, ale te trzydziestki na przełomie drugiej i trzeciej dekady miesiąca są moim skromnym zdaniem skrajnie nieprawdopodobne, a nawet niemożliwe.
Wysłany: 5 Wrzesień 2025, 23:39
Aura jak za dotknięciem różdżki inna , ale te upały to raczej banialuk w drugą stronę Od okolic 20 września w dal już w zasadzie gorąc robi się bardzo mało prawdopodobny
Wysłany: 6 Wrzesień 2025, 15:30
No tak , ale tutaj rozmawiamy o ekstremach , a więc scenariuszach z natury niezbyt prawdopodobnych , podobnych jak np. w drugą stronę bliskie okolice zera na termometrze w trakcie października
To jeszcze większa anomalia termiczna niż to co niedawno się wydarzyło na początku zeszłorocznego września
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum