Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 28 Sierpień 2025, 16:18
Może być tak, że to co mamy od 25.04/4.05 br. to taki bufor aturecki, coś na zasadzie jak 13.03-5.08.2020. Ale no ciężko na razie cokolwiek wyrokować- zobaczymy co będzie się działo jesienią, ale jak będzie np patolska to będzie można uznać faktycznie, że 27.08 był jakimś tam przełomem.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2025, 13:20
No zamiast prawdziwego wyżu (przynoszącego sporo słońca, ale i umiarkowanych temp. powietrza) trafiły się mżawki, a na koncie listopada również mgły (chociaż pod względem widzialności to były bardziej zamglenia połączone z chmurami warstwowymi- bardzo gęste mgły się raczej nie pojawiały) i niższe temp. będące owocem zgniłego wyżu- w sumie całkiem przyzwoicie akcja się rok temu potoczyła
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2025, 14:58
Aaa... to tu już mniej nabieram entuzjazmu, ale doceniam za dwukrotne w tym roku (pierwszy raz się wydarzyło to w 2024) przełamanie stereotypu dotyczącego Wielkanocy
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 19 Styczeń 2026, 19:10
To znaczy? Ja sam tego nie czuję, by miało coś szczególnego nadejść, co zmieniłoby radykalnie utrzymujący się bieg wydarzeń- trochę możliwego poprawiania w tle (co raczej nie powinno robić takiego wrażenia, jak zimowe krajobrazy wciąż pozostają obecne), ale przede wszystkim wciąż zimno
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 15 Luty 2026, 15:38
Dla tych którzy są zwolennikami daty 5.05 a nie 24.04 (ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że tą datą to był dopiero jakiś 9.06, bo maj to tylko ugruntował szuryzmy) mam inną nutkę
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum