Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Styczeń 2026, 21:58
Ja to wolałbym, by odwilży takich jak widać na załączniku nie było, jeżeli mają później powracać większe opady śniegu...
Niech będą takie jak ostatnio: przedział 0-5 C za dnia przy na ogół ujemnych punktach rosy i słabych opadach deszczu które trwały sumarycznie nie dłużej niż 2-3 godz.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 29 Styczeń 2026, 23:07
FKP, w niektórych prognozach między naszymi regionami jest nawet stopni różnicy po 2 lutego. Zapowiadane tmax-y u Ciebie na okres 03-07.02, to -11, -3, 0, 1. U mnie, to 2, 7, 9, 8, 2. W życiu czegoś podobnego w prognozach nie widziałem Mrozów u mnie też praktycznie nie będzie w porównaniu z resztą kraju.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Styczeń 2026, 23:15
Cokolwiek by się nie działo, wszystko i tak sprowadza się do zawieszenia broni w kwestii zimowych warunków pogodowych Zima nie zamierza jednak całkiem kapitulować, co objawia się zresztą świeżo spadłym śniegiem na starą zalegającą pokrywę oraz zadomowieniem się mrozów
Teraz trwa tak nieprzewidywalny okres, że nie zdziwię się, jak temp. bliskie +10 C zostaną zmienione na 2-3 C Ta zima ma to do siebie, jak Krzysztof wspomniał, że raczej unika istnej syberiady, ale również wyraźniejszych temp. dodatnich
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 29 Styczeń 2026, 23:31
Radar opadów wydaje się konsekwentniejszą stroną w kwestii przepowiadania temp. niż meteologix W sam raz ta odwilż by wyszła: niewielki świeżo spadły śnieg by się raczej rozpuścił, jednak ten starszy, zalegający wciąż na gruncie, mógłby mieć nadal problem w znikaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum