Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Luty 2026, 18:03
Mąka jest w porządku ale cukru rzeczywiście za dużo....
Choć kurczę i tu ciężko mi jest nabyć całkowite uprzedzenie (taka laktoza w mleku jest np. dla mnie przyswajalna) , bo bym musiał przejść na dietę ketogeniczną i zrezygnować tym samym w zasadzie z większości rzeczy (które zawierają mniej lub więcej węglowodanów)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 12 Luty 2026, 20:16
Cukru nie było dużo tylko pół szklanki na 1 kg mąki. Ponoć w coca coli jest dużo więcej. Ja nie rozumiem co wy macie z tym cukrem. Dietetycy już całkiem przesadzają niedługo już nic nie będzie można jeść bo nie zdrowe. Tylko moje czy wcześniejsze pokolenia jadły wszystko i jakoś byli zdrowi. Nie było tak widocznego problemu z nadwagą czy cukrzycą. Kiedyś mało kto był na coś uczulony a teraz mało kto nie jest na nico uczulony. Teraz promuje się wegetarianizm czy weganizm bo to zdrowe a to nie prawda. Przecież dzisiaj te wszystkie warzywa ,owoce mają w sobie tyle trucizny przez opryski czy na przykład ryby hodowlane mają całą tablice Mendelejewa. To gdzie tu jest coś zdrowego.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Luty 2026, 23:24
Ja teżzjadłem dwa, a trudny wybór był między różą a pistacją Ale po Tłustym Czwartku był Słony Piątek - wybiegałem 11 km, więc chyba już spłaciłem dług Cukier staram się ograniczać. Sam zauważyłem, że mam coraz mniej ochoty na wieczorne posiedzenia ze słodyczami (co kiedyś było mojągłówną dietetyczną słabością) i coraz częściej wybieram wodę zamiast napojów jakkolwiek słodzonych. Ale w Tłusty Czwartek granica rozsądku trochę się przesuwa
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Luty 2026, 23:40
Pączki dla mnie też nie są czymś, za czym najmocniej przepadam, ale tak dla tradycji jednak się skuszę na jeden czy dwa Zawartość kakao w słodyczach to w rzeczywistości najważniejszy parametr. W tym przypadku rzeczywiście jest wybór i można stosunkowo łatwo oddzielić przysłowiowe ziarno od plew. Gorzej jest z cukrem - to w dużej mierze walka z wiatrakami, on jest prawie wszędzie.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum