Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Luty 2026, 20:37
No rzeczywiście pewne czynniki środowiskowe kształtują osobowość, psychikę i zdolność do radzenia sobie z różnymi wyzwaniami Nasze otoczenie nie pozostaje praktycznie bez żadnego wpływu na nas, mimo że jesteśmy z założenia istotami niezależnymi, w sensie ceniącymi sobie swoją indywidualność
Hobby: Meteorologia Pomógł: 207 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 18 Luty 2026, 19:41
Przyjdzie większa wojna i się zabawa zacznie od nowa, wtedy skończy się gadanie o 250 płciach, osobach waginododatnich/ujemnych i inne inkluzywne wysrywy xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 18 Luty 2026, 20:42
jorguś, Ja też tak myślę, bo to działa jak w przyrodzie. Jak masz zbyt gęsto rośliny, to one nie chcą rosnąć, kwitnąć i wydawać nasion, do tego stają się chorowite i zdeformowane. Gdy coś przetrzebi większość populacji, to pozostałe przy życiu osobniki natychmiast zaczynają dążyć do jej odbudowy.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Luty 2026, 21:41
Myślę, że coś podobnego moja Mama mówiła
Trzeba niestety wojny, by społeczeństwo zaczęło rozumować w inny sposób i by doszło do zmian w systemie wartości (jakie rzeczy powinny być traktowane jako priorytety a jakie jako coś zbędnego)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 19 Luty 2026, 18:05
Generalnie wszystko sprowadza się do tego, że jest straszliwe przeludnienie i ludzie mają siebie dość, stąd nie tworzą zaawansowanych relacji i nie rozmnażają się. Po prostu mają złe doświadczenia i nie chcą tego przerzucać na potomstwo. Należy pamiętać, że dopiero po wojnach były te baby boomy, bo się mocno przearanżowała plansza że tak powiem. Dochodzi też kwestia upowszechnienia się leków, środków czystości i szczepień, które sprawiły, że przeżywało wszystkie 10 zrobionych bąbelków, a nie 2, stąd ten wystrzał populacji kilkadziesiąt lat temu. Potem ludzie kapneli się, że wystarczy zrobić jedno, dwoje i one i tak przeżyją xd
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum