Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20785 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Maj 2026, 15:33
pawel napisał/a:
W ramach tej patolskiej majówki Tmax 1 maja wyniosła potężne 17,6°C xd A Tmin u mnie wyniosła 1,2°C - naprawdę nie sądziłem, że już zaczniesz płynąć w swoim sweterku
Gdzie tam, ja w swetrze nie płynę Wysokie temp. powietrza w pierwsze dni maja choć napełniają niemałym niepokojem pod względem statystycznym, to jednak nie są wakacje, gdy przy bardziej standardowej wilgotności pojawiają się wyraźniejsze przekroczenia "20" Teraz niektóre miejsca tyle notują, ale powietrze za dnia robi się jak na pustyni
Janekl napisał/a:
Łukaszu w 2012 roku u mnie faktycznie była zimna majówka i to jedynie na Kaszubach a w całej Polsce ciepło lub upalnie.
Tak, nawet na animacji występowały słabe wiatry z kierunków północnych (no 1 maja silniejsze)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20785 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Maj 2026, 20:43
Swoją drogą chyba zrezygnowałem z planu premium na stronie Ventusky
Niby to fajne dla dodatkowych bajerów takich jak pomiar pokrywy śnieżnej np., ale... mam wrażenie że tak jak na stronie meteologix w reanalizie to wygląda niezbyt to zgodnie z prawdą i raczej występuje duże uproszczenie zwłaszcza w regionach, gdzie występuje pagórkowata (np. u mnie i w reszcie zachodniej Małopolski, tj. od okolic Oświęcimia na północ, czy także na Górnym Śląsku) lub górzysta rzeźba terenu
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum