Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Maj 2026, 18:29
Nocami mogłyby temp. nocne wynosić poniżej +10 C Ale za dnia "20" robi się rzeczywiście powoli optymalna
Niestety jednak termicznie w trwającym jeszcze meteorologicznym sezonie wiosennym jest na ogół na bakier Tylko 2 poł. kwietnia przyzwoicie wygląda, 1 poł. miesiąca zbyt rozjechana... A 1 poł. maja to już chyba na ogół zapamiętam z pożarowej aury... Dopiero pod sam koniec, czyli po Ogrodnikach jakiś deszcz popadał, ale na taką pustynię jaką teraz mamy, nie wiem, czy to nie za mało Dobrze że pogoda w miarę się zgrała i opady przy największych chłodach (a patrząc na średnie to wręcz zimnicach) praktycznie podobnie jak rok temu nie występowały No tam, pomijając krańce południowe kraju, czyli niektóre pogórza oraz góry
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 164 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13350 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Maj 2026, 23:03
FKP, Jaja to są nasze czerwcowe normy. Przy lochu i opadach (odczuwalnie zdaniem wielu pogoda nieletnia) nawet 20 stopni w najcieplejszym momencie dnia potrafi wiązać się z plusem w skali doby
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 28 Maj 2026, 00:05
Jak jest wtedy temp. nocą niewiele niższa (chmury i deszcze nie sprzyjają radiacji w godzinach nocnych), to czego się można w zasadzie spodziewać
Wpływ górek na ogólny odbiór dnia pod względem termiki jest przeszacowany-> liczy się całokształt, czyli wskazania na termometrach co godzinę (a lokalnie nawet co kilka-kilkanaście min.)
Z odczuciami też raczej bardziej przemawia do mnie retoryka Krzysztofa, któremu jest cieplej przy chmurach, mokrej aurze i wilgotności wskazującej na "ciężkość" niż gdy jest mniej lub bardziej słonecznie, a powietrze pozostaje suche jak pieprz
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum