Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27592 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 23 Lipiec 2026, 17:48
Styczeń 1/10
Luty 2/10
Marzec 10/10
Kwiecień 3/10
Maj 8/10
Czerwiec 5/10 (bardzo nie podoba mnie się jego "styl bycia", jednak normy ma niskie, stąd neut)
Lipiec 2/10, czyli tyle samo, co lipce 2011 i 2025.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna jesień
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Lipiec 2026, 19:05
Na normy składa się prawdziwa przeszłość, nie tylko ostatnie 10-12 lat Ref. dla czerwca odnośnie wskazań termicznych siłą rzeczy za sprawą minionej dekady się podniesie
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 24 Lipiec 2026, 04:20
Niektórzy wśród nas upatrują drugiego maja w czerwcu Chociaż też się dziwię takiej ocenie Tak naprawdę sielskie (ale wciąż żadne jakieś zimnice, no chyba że anomalia dobowa formatu -2 C/-3 C na takie miano zasługuje- dla mnie wyraźnie poniżej -5 C, jak bywa przy spływach powietrza arktycznego najczęściej wiosną, albo zimą) w tym czerwcu były jedynie dni 10-15.06 Reszta na ogół dokładała ognia, tyle że na początku i do przesilenia raczej przeważnie w wariancie brzydkim i wygórowanym nocami (chociaż parę dni z patolską temp. dzienną, tj. blisko +25 C albo więcej [głównie w 2 poł. miesiąca], też się trafiło) A końcówka miesiąca dla odmiany zadbała, by w końcu, w związku z ładną pogodą (niska średnia zachmurzenia, niemalże komplet usłonecznienia) to za dnia odchylenie temp. powietrza okazało się większe
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39102 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Sierpień 2026, 15:42
Lipiec 9/10. Jednak rozczarowała mnie pizdowatość opadów w ostatniej dekadzie, plus no mam świadomość tego, że wciąż nie może się przełamać konwekcja w górach, przez co ciągle Wisła z trudem dalej płynie, mimo, że nizina się pluska
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga
Wysłany: 2 Sierpień 2026, 16:39
Gdy przechodzi co do czego, to przynajmniej patrząc po samych wskazaniach radarów konwekcje zdecydowanie wolą niziny i wyżyny niż góry...
W ogóle jakakolwiek zależność związana z wysokością wygląda jakby całkiem chyciła w łeb... Taki Kasprowy Wierch albo Śnieżka miewają spokojniejsze wakacje niż przynajmniej ok. połowa miast wojewódzkich w kraju...
Na szczęście w porze chłodnej sytuacja się już przeważnie bardziej naturalnie układa: surowszy klimat (jeżeli nie niższe temp. ogólne, to odczuwalne) oraz więcej śniegu na ogół mają wyżej położone obszary
Hobby: Meteorologia Pomógł: 213 razy Wiek: 28 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8305 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 2 Sierpień 2026, 23:40
Ja raczej podtrzymuje ocenę lipca, poza 13-19.07 było dość nieciekawie. Opadowo większych zarzutów nie mam, choć trochę nudno, przynajmniej u mnie (bo kilka km dalej taki 1 albo 14.07 już dowaliły na ostro, a u mnie było poprawnie ale bez błysku xd)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum