Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Sierpień 2026, 14:23
Obawiam się, że wpisując dane miasto w polu wyszukiwań, wyskakuje w wynikach dosłownie widok z jego centrum Jak patrzyłem w dane przeglądarkowe pisano że zdecydowanie Krakowski Rynek nie jest za dobrym miejscem, a bardziej takie lokalizacje miejskie na wzniesieniach nie tak daleko jak np. kopce Kraka, Piłsudskiego i Kościuszki (na Kościuszki jechałem na rowerze 1.5 miesiąca temu- skurczysyn ma niezłą drogę podjazdową) Alternatywnie jeszcze takie punkty są polecane jak miejskie zbiorniki wodne typu Zakrzówek czy Bagry No wszystkie te lokalizacje albo z większą przestrzenią wokół (rozproszoną zabudową czy nawet jej brakiem) albo wyżej położone, które odsłaniają zachodni horyzont
Jeszcze tak naprawdę zostają Wzgórza Tynieckie (w granicach administracyjnych Krakowa), pagórki nieopodal mnie (typu np. cmentarz w Zielonkach znajdujący się 50 m wyżej od centrum wsi) czy w innych miejscach wyżyny Krakowsko-Śląskiej, albo na południu od miasta okolice Świątnik Górnych, Mogilan czy Myślenic (takie mniejsze miasta jak Skawina czy Wieliczka w swym centrum przynajmniej leżą jednak za nisko- to poziom porównywalny z większością Krakowa)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum