Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39190 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: Dzisiaj 16:25
Dobrze masz: kujawsko-pomorskie
Największa zmiana, bo aż o 10 miejsc w dół, dotyczy województwa, którego główna składowa zaniżała, choć w ograniczonym zasięgu, a druga, dużo mniej istotna, ale dla formalności o niej wspominam, była po prostu neutralna
8 miejsc w dół musisz dać województwo, którego zasadnicza składowa była raczej neutralna, a na siłę patrząc, to druga składowa (symboliczna i ledwo zaznaczająca się) była zaniżająca, choć akurat w tym fragmencie to zaniżanie było najmniej widoczne
7 miejsc w dół daj województwo, którego podstawowa składowa zaniżała, a druga, mniej istotna - jeszcze bardziej zaniżała
Za to 7 miejsc w górę daj województwo o dwóch podstawowych składowych - jedna z nich mocno zaniżała, ale zasięg tego zaniżania był ograniczony i nierównomierny - a druga definitywnie i mocno zawyżała. Trzecia, dużo mniej istotna składowa, trochę zaniżała, ale też w ograniczonym zasięgu i w tym wypadku nie jest to tak istotne jak widać
6 miejsc w górę daj województwo, którego najbardziej istotna składowa była bardzo nierównomierna i w jednej części mocno zaniżała, a w drugiej zawyżała. Tu akurat jest ten zawyżający fragment. Druga składowa, naprawde mocno na siłę o niej tu wspominam (żeby było ciekawiej ), bo jej wpływ w tym województwie jest marginalny, była raczej neutralna, choć w tym wypadku miała, że tak powiem, zawyżający wpływ
5 miejsc w górę musisz dać DWA województwa
- jedno z nich z główną składową nierównomierną i akurat ta nierównomierność się nawet w tym województwie zaznaczyła, a drugą mniej istotną, aczkolwiek w kontekście tego miesiąca akurat jej wpływ się trochę zaznaczył - zdecydowanie zaniżającą
- drugie z główną składową mocno zaniżającą, oraz poboczną, z symbolicznym wpływem - niejednoznaczną i w uśrednieniu dość neutralną
4 miejsca w dół daj województwo o dwóch składowych mających na nie podobny wpływ. Jedna z nich raczej neutralna, ale druga zaniżająca
Za to 4 miejsca w górę musi pójść województwo, którego bardziej istotna składowa w tym fragmencie akurat zawyżała, a druga, mniej istotna była neutralna.
3 miejsca w dół daj województwo, którego obie składowe zaniżały
Zaś 3 miejsca w górę daj województwo, na które podobny wpływ miały dwie składowe - obie w uśrednieniu neutralne, choć, żeby być ścisłym, to jedna z nich w tym fragmencie miała zawyżająca wpływ, a druga - o ironio - zaniżający (tak wiem, mega dziwne i paradoksalne, ale taki był już rozkład tego miesiąca )
Pozostałe zmiany 1-2 miejsca
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21177 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: Dzisiaj 20:44
Marzec 2019
1. Kujawsko-pomorskie
2. Mazowieckie (7 miejsc w górę) i Opolskie (4 miejsca w górę)
4. Łódzkie
5. Wielkopolskie
6. Śląskie (6 miejsc w górę)
7. Małopolskie (5 miejsc w górę) i Dolnośląskie (3 miejsca w górę)
9. Zachodniopomorskie (4 miejsca w dół)
10. Lubuskie (8 miejsc w dół)
11. Lubelskie (5 miejsc w górę)
12. Pomorskie (10 miejsc w dół) i Świętokrzyskie
14. Warmińsko-mazurskie (7 miejsc w dół) i Podlaskie (3 miejsca w dół)
16. Podkarpackie
Ostatnio zmieniony przez Jacob Dzisiaj 23:12, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21177 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: Dzisiaj 23:14
Zrobiłem edit
Widzę że ten miesiąc to C >> N/NE/SE a ja kojarzyłem go raczej N/W >>> E, aczkolwiek tu wiedziałem od dawna że to jeden z tych miesięcy gdzie moje województwo było najcieplejsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum