Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39203 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Październik 2026, 18:04
Ja rozkład tego czerwca kojarzyłem już wcześniej, ale wydawało mi się, że centrum tego bordu było bardziej w środkowej i wbrew pozorom zachodniej Polsce, a ścisłe NW było wręcz równie chlodne co S i E. Bardziej kojarzyłem rozkład W/C i w mniejszym stopniu N/NE>>NW/S/SE jakoś xd
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga :serce: :prayer:
Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39203 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: Wczoraj 9:19
Dobrze masz: podlaskie
Aż o 9 miejsc w dół musisz obniżyć województwo, którego główna składowa wcale nie zaniżała, wbrew temu co się może wydawać, zresztą podobnie jak wszystkie składowej oprócz jednej, miała dość neutralny/niejednoznaczny wpływ :lol: Druga, mniej istotna składowa, była jedyną realnie zaniżającą i akurat jej wpływ (czy też bardziej, że tak powiem PRZYCZYNĘ tego jej wpływu) musisz docenić
8 miejsc w górę musi pójść województwo, którego główna składowa w teorii mocno zaniżała, powiem więcej - była jedyną składową w tym miesiącu, która miała istotny wpływ :lol: (pozostałe to tak na siłę raczej xd), ale to województwo, że tak powiem, nie załapało się na przyczynę, dla której ta składowa tak mocno zaniżała i jak się weźmie poprawkę na ten fakt, to okaże się pod pewnymi względami to ta składowa była wręcz.... najbardziej zawyżająca :shock: :lol: Dla formalności dodam, że to województwo ma drugą, mniej istotną składową, ale ona w tym miesiącu większego znaczenia nie ma :lol:
5 miejsc w dół daj województwo, którego ani główna składowa, ani ta druga, poboczna, wcale szczególnie nie zawyżały (co najwyżej obszar bezpośredniego połączenia tych składowych mocno zawyżał, ale kawałek dalej obie składowe traciły na sile tego zawyżania)
4 miejsca w górę daj województwo, którego obu składowych po prostu nie doceniasz, a "zawyżały" w podobnym stopniu jak te dwie, których zawyżanie sugerujesz :lol:
3 miejsca w dół znowu obniż województwo, na które wpływały dwie składowe i jedną z nich przeceniasz szczególnie
Za to 3 miejsca w górę podnieś aż TRZY województwa
- pierwsze z nich było pod wpływem jednej składowej, której nie doceniasz. Patrząc całościowo to ta składowa nie była szczególnie zawyżająca, ale akurat w tym fragmencie już była :lol:
- drugie z nich było pod wpływem dwóch składowych, z których jedna rzeczywiście mocno zaniżała, ale w tym województwo zasięg tego zaniżającego obszaru był trochę ograniczony, natomiast druga nie miała takiego znaczenia jak myślisz
- trzecie z nich, również w pewnym stopniu załapało się na zasięg tej zaniżającej składowej, jak i przyczyny jej zaniżania (żeby nie było za prosto, to o innych jego składowych nie wspominam :lol: ), ale jednak nie tak bardzo jak sugerujesz
Pozostałe zmiany o 1-2 miejsca
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga :serce: :prayer:
Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21189 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: Wczoraj 13:57
Luty 2020
1. Opolskie :?: (8 miejsc w górę) :oops:
2. Podlaskie
3. Łódzkie :?: (3 miejsca w górę)
4. Wielkopolskie :?: (4 miejsca w górę)
5. Kujawsko-pomorskie
6. Warmińsko-mazurskie :?: (5 miejsc w dół) i Mazowieckie :?: (3 miejsca w dół)
8. Lubuskie
9. Dolnośląskie :?: (3 miejsca w górę)
10. Zachodniopomorskie
11. Pomorskie
12. Świętokrzyskie :?: (3 miejsca w górę) i Śląskie
14. Lubelskie :?: (9 miejsc w dół)
15. Małopolskie
16. Podkarpackie
Wysłany: Wczoraj 23:29
Jacob, zamień po prostu łódzkie ze śląskim i wtedy wszystko jest dobrze :jupi: własnie tylko lubuskie jest 3 miejsca w górę, tzn. z tych co miałeś źle, bo oprócz tego dolnośląskie i świętokrzyskie
Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21189 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: Wczoraj 23:51
Zdecydowałem, niepotrzebnie się uparłem że ta podpowiedź to łódzkie, bo lubisk8e też jedna składowa i było źle :lol:
Rozkład wiedziałem że dość mało wyrazisty i słusznie raczej mi się kojarzyło że im wyżej tym zimniej i Wybrzeże tak samo, trochę z najcieplejszymi nie trafiłem bo mi się bardziej typowo dla tamtej zimy NE/E kojarzyło :lol: a tu z drugiej strony jeszcze lubelskie tak nisko to ciekawy smaczek :lol:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum