Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
W tej najjaśniejszej plamie mieszka jeden z dawnych użytkowników meteomodel, DarekT (czy jakoś tak). Pamiętam, że bardzo głośno narzekał na suszę tamtego lata.
Na Twojej Pogodzie wtedy również pisał użytkownik Kacper Mróz (pamiętam, że go mylili ze mną xd) z Zamościa, też pisał, że bardzo sucho u niego i śmiał się z tych, którzy narzekali że ciągle leje
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Maj 2020, 19:55
W dniach 15-22.09 też byłem w Ropiance. Pamiętam jak szedłem do niej z przystanku autobusowego w Tylawie, była piękna pogoda i bezchmurne niebo. Gdy przyszedłem na miejsce, w studni był niecały jeden krąg wody, do mycia była woda ze strumienia, do picia na szczęście starczało.
Dzień później zaczęło lać i lać. Cały wyjazd zmarnowany, ciężko było gdzieś chodzić. Tydzień później gdy wyjeżdzaliśmy, już nikt nie pamiętał o braku wody a poziom wody w strumieniu był tak wysoki, że nie dało się go przekroczyć w żaden sposób i trzeba było kombinować jakimiś kłodami itp.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Zobaczcie jeszcze jak pogodne było lato 2017 na SE Polski. Zresztą jak sobie przypominam swój pobyt tamże w lipcu.... to był chyba jedyny rok, kiedy góry były znacznie mniej podatne na konwekcje niż niziny mazowieckie
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20469 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 2 Maj 2020, 20:06
Jak teraz spojrzałem to w tej dekadzie naprawdę nie było brzydkich sezonów letnich, nawet lata 2016 i 2017 wbrew pozorom na N były całkiem przeciętne. Naprawdę paskudne było lato 2012 na północy i lato 2014 na wschodzie
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum