Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5975 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 10 Maj 2020, 11:41
Już jest potrzebne 4 K odchyłu za okres 20-31 maja, żeby wyprowadzić maj do normy z refa 61-90. Do statusu lekko ciepłego potrzebuje już 5,6 K, ciepłego 6,2 K, a bardzo ciepłego 7,7 K - tyle, co najwyższe wiązki z prognoz, także całkiem możliwe do zrobienia - jak trolować, to na całego.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 10 Maj 2020, 16:47
Już 100 razy bym wolał taki scenariusz jak rok temu od 12 do 16.05 zeszłego roku- z kilkudniowym totalnym pluszyskiem, całodobowym 6-10*C i opadami deszczu niż kolejnym straszeniem kwietnia zza światów xD I o ile w kwietniu mi takie chłodne noce (no oczywiście do pewnego stopnia) przy wysokich maxach aż tak nie przeszkadzają to w maju bardzo mnie irytują noce z t.min <5*C, nie wspominając o jakiś przymrozkach które też nas zamierzają odwiedzić
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 10 Maj 2020, 16:47
Już 100 razy bym wolał taki scenariusz jak rok temu od 12 do 16.05 zeszłego roku- z kilkudniowym totalnym pluszyskiem, całodobowym 6-10*C i opadami deszczu niż kolejnym straszeniem kwietnia zza światów xD I o ile w kwietniu mi takie chłodne noce (no oczywiście do pewnego stopnia) przy wysokich maxach aż tak nie przeszkadzają to w maju bardzo mnie irytują noce z t.min <5*C, nie wspominając o jakiś przymrozkach które też nas zamierzają odwiedzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum