Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Maj 2020, 10:33
Nowy Sącz na szczęście oparł się ujemnej temperaturze i na stacji zanotowane zostało "aż" +0,8 stopnia. W cieniu jednak był niewielki mróz, co widać na tym zdjęciu, które zrobiłem o 5:30. Pole przed domem było białe. To jeden z najpóźniejszych przypadków wystąpienia takiej temperatury i oby do listopada (a przynajmniej do II połowy października) już takich nie było.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 22 Maj 2020, 10:37
A tak swoją drogą, to u mnie już 15 stopni, a lampa napieprza srogo, niesamowite jak w 5 godzin się zmieniła rzeczywistość. A o 4 nad ranem dzisiaj tak ptaki pięknieśpiewały, zupełnie jakby mróz im nie przeszkadzał...
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Maj 2020, 10:44
Właśnie wczoraj ta stacja mnie znowu zaskoczyła. Przez cały dzień słońce ani przez moment nie schowało się za chmurką, od południa była właściwie pełna lampa, a tu niedobre naddunajskie przyrządy zanotowały tylko 11 godzin 18 maja było za to ponad 14 godzin (więcej niż w jakimkolwiek maju lat 2002-2015) przy podobnych warunkach więc ktoś tu wywiera naciski na moją ulubioną stację, nieładnie tak!
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 22 Maj 2020, 10:50
Ubiegłej nocy słowik, który dzielnie śpiewał w poprzednie mroźne noce sobie odpuścił. Rano ptaki też nie chciały śpiewać za bardzo, słyszałem tylko 3 gatunki a normalnie o tej porze roku śpiewa co najmniej 50.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8319 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 22 Maj 2020, 17:46
LukeDiRT napisał/a:
Miejmy nadzieję, że następne przymrozki nadejdą dopiero w listopadzie
Jak zapisuję pogodę od 1990 roku to zawsze był pierwszy przymrozek we wrześniu lub październiku ani razy nie zdarzyło aby pierwszy przymrozek był w listopadzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum