Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 21 Czerwiec 2020, 20:52
A teraz Gdańsk Rębiechowo około 20 km. Tu największy opad dobowy z najbliższych stacji.
Z tego co wiem to latem 2017 w innych dzielnicach Gdańska chyba we Wrzeszczu opad dobowy miał ponad 170 mm.
Cóż, wielka ulewa, oczywiście w trakcie mojego wyjazdu do Szkocji Słyszałem o podtopieniach w regionie wtedy, potem jeszcze dwa dni pluchy były do tego.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Cóż, wielka ulewa, oczywiście w trakcie mojego wyjazdu do Szkocji Słyszałem o podtopieniach w regionie wtedy, potem jeszcze dwa dni pluchy były do tego.
Gdyby nie ta jedna wielka zlewa u Was to byłby bardzo suchy czerwiec
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Jak widać, sierpień 2002 wyjątkowo tam rozwinął swoje skrzydła, 5.08.2002 to wcale nie był jedyny przypadek ładnej ulewy. Ależ jaka ona była niesamowita. W ogóle pierwsza połowa sierpnia 2002 miała sporo chyba wspólnego z tegorocznym czerwcem XD
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Jak widać, sierpień 2002 wyjątkowo tam rozwinął swoje skrzydła, 5.08.2002 to wcale nie był jedyny przypadek ładnej ulewy. Ależ jaka ona była niesamowita. W ogóle pierwsza połowa sierpnia 2002 miała sporo chyba wspólnego z tegorocznym czerwcem XD
W tamtym okresie nasi południowi sąsiedzi zmagali się z wielką powodzią
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum