Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Mało co piszemy o tym, a tymczasem dzisiejszy i jutrzejszy dzień będą pewnie przez nas wspominane latami.
Już dzisiejszy dzień szokuje termicznie na zachodzie kraju, w woj. lubuskim i zachodniopomorskim temperatura zbliżyła się do 20 stopni.
Najbliższej nocy ciepły wycinek niżu przesunie się wgłąb kraju - na zachodzie oczywiście temperatura w nocy już spadnie, za to na pozostałym obszarze kraju będzie rosnąć do rana - teraz przeważnie jest 11-15 stopni (poza zachodem), a rano zanotujemy w Polsce środkowej, wschodniej i południowej przeważnie nawet 14-19 stopni!
Jutrzejszy dzień przyniesie stopniowy spadek temperatury, w związku z chłodną masą wchodzącą od północnego zachodu. Jednak miejscami na S i E Polski nadal będzie w ciągu dnia bardzo ciepło, nawet pod 20 stopni.
Ciepełko ostatecznie z naszego kraju wyrzuci pofalowany front, który przyniesie w pasie od SW po NE spore opady w nocy 3/4.11 i rano 4.11 - przeważnie koło 5-10mm.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 2 Listopad 2020, 18:26
U mnie obecnie jest najcieplejszy moment dnia 13,6*C chociaż jeszcze może być cieplejszy. W ostatnich 30 latach najcieplej miałem 14,1*C w listopadzie więc możliwe ,że będzie cieplej ale i tak przy takiej pogodzie to ciepło i tak nieodczuwalne bo za mocno wieje co dziwne przy takiej mgle.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Listopad 2020, 18:27
Janekl napisał/a:
U mnie obecnie jest najcieplejszy moment dnia 13,6*C chociaż jeszcze może być cieplejszy. W ostatnich 30 latach najcieplej miałem 14,1*C w listopadzie więc możliwe ,że będzie cieplej ale i tak przy takiej pogodzie to ciepło i tak nieodczuwalne bo za mocno wieje co dziwne przy takiej mgle.
No moim zdaniem przebije u Ciebie to 14.1, ale przekonamy się rano.
U mnie niskie, gęste chmury i +11.8 stopni. Noc Cudów, a w moim regionie także Dzień Cudów dopiero się rozkręcają.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 2 Listopad 2020, 18:36
kmroz napisał/a:
Janekl napisał/a:
Wtedy gdy było 14,1 chyba 6 listopada 2018 roku była piękna słoneczna pogoda.
Czyli pewnie pseudociepło
Wtedy najpóźniej kąpałem się w jeziorze choć woda nie była za ciepła bo około 9 stopni to i tak było super. A to zdjęcia z tego dnia te wysłane z 24 stycznia.
http://www.lukedirt.com.pl/viewtopic.php?t=1544
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Listopad 2020, 18:42
Janekl napisał/a:
Wtedy najpóźniej kąpałem się w jeziorze choć woda nie była za ciepła bo około 9 stopni to i tak było super. A to zdjęcia z tego dnia te wysłane z 24 stycznia.
Bardzo ciekawe, że tego dnia miałeś cumulusy
Wysłany: 2 Listopad 2020, 18:44
kmroz napisał/a:
Janekl napisał/a:
Bardzo ciekawe, że tego dnia miałeś cumulusy
Nie tego dnia było bezchmurnie. To nie te pierwsze zdjęcia tylko niżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum