Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Sport Pomogła: 100 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4378
Wysłany: 5 Listopad 2020, 17:22
Temat ponownie stał się aktualny.. zapraszam
Jest cudowna pora roku między latem, a jesienią. Po polsku to babie lato, a po angielsku indian summer. Dni są jeszcze ciepłe, ale wieczory już chłodne. Świat zaczyna przybierać złoto-czerwone barwy, ale wciąż jest sporo zieleni. Można już włożyć ulubiony sweter, ale jeszcze się nie marznie. Jest równie miło i przyjemnie, jak w piosenkach..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 5 Listopad 2020, 17:27
Magia, Pierwszy raz słyszę taką definicję babiego lata Dla mnie to ciągi ciepłych i słonecznych dni w październiku, z krajobrazami jak na pierwszym zdjęciu
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Sport Pomogła: 100 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4378
Wysłany: 5 Listopad 2020, 17:30
FKP napisał/a:
Magia, Pierwszy raz słyszę taką definicję babiego lata Dla mnie to ciągi ciepłych i słonecznych dni w październiku, z krajobrazami jak na pierwszym zdjęciu
A u mnie cały czas takie obrazy. Przed chwilą wróciłam ze słonecznego spaceru po lesie.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Listopad 2020, 17:41
Indiańskie lato, to nazwa wokół której zbudowana została ta znana piosenka Joe Dassina:
Jeśli chodzi o polskie przeboje, to z jesienią najbardziej kojarzy mi się ta piosenka Krzysztofa Krawczyka, cytat z niej umieściłem nawet w swoim forumowym podpisie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum