Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Grudzień 2020, 23:32
Tylko że u Ciebie na zdjęciu jest jakaś inna ich odmiana. Ja również takie widuję, ale teraz w pierwszych dniach grudnia widziałem liście także na takich, które normalnie zimą są całkowicie gołe, ewentualnie wyposażone w jakieś dosłownie pojedyncze "relikty".
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 3 Grudzień 2020, 23:41
PiotrNS, No bo te Twoje "na górce" to są dęby bezszypułkowe, u mnie dominują szypułkowe i wiele z nich zachowuje pełne, suche ulistnienie do połowy wiosny. To też wyjaśnia, dlaczego u Cb tę dęby zielenieją przed majem bo d. bezszypułkowe wypełniają się nawet 2 tygodnie przed szypułkowymi.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8319 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 1 Październik 2021, 21:29
U mnie jabłonie jeszcze zielone ale orzech włoski albo winobluszcz nie tylko przebarwiły całkiem na żółty czy czerwony kolor ale spadają też na potęgę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum