Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20722 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Grudzień 2020, 23:50
Ja nie wiem, jak sytuacja wyglądała u innych osób, ale mogę powiedzieć, jak było u mnie: w 2019 była gleba nawet wilgotna (bo kilka dni wcześniej, tj. przed tym okresem sowicie popadało- to były swoją drogą jedyne opady), w 2018 tak średnio (mocniejsze opady nastały po obecności "nudnej" złotej polskiej jesieni i tak ten październik zapisał się jako wilgotniejszy, choć usłonecznienia miał w brud i poziom zachmurzenia niski, jeśli nie bardzo niski, tak jak jego następca). Sytuacje we wrześniu mogły mieć wpływ na taki stan: w 2018 było gorąco i sucho, zaś rok później umiarkowanie ciepło i wilgotno.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20722 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 24 Grudzień 2020, 02:18
Jeśli chodzi o wybory, który dzień lepszy, to u mnie wygląda to tak (choć to pewnie wybór między dżumą a cholerą dla niektórych):
12 X: 2018 (prawie zupełny brak chmur i nieco bardziej rześka noc)
13 X: 2018 (brak odnotowanych mgławic)
14 X: 2019 (bezchmurne niebo- 0.0 okt. i +25 C: w 2018 był wprawdzie całkiem stabilny pas 20-24 C, ale tu się ten pułap udało na oficjalnej stacji osiągnąć)
15 X: 2019 (wyższy tmaks.)
16 X: 2018 (większa amplituda temp.)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum