Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Styczeń 2021, 22:29
Jacob napisał/a:
Po 2013 te lute to straszne gówna, czas to zmienić
Szkoda że luty 2018 wszędzie nie był taki jak u mnie Piękna, śnieżna zima przez prawie cały miesiąc (prawie, bo 1 lutego vel 32 stycznia była lampka i 10 stopni, co bardzo lubisz ), dzięki czemu później w kwietniu zamiast suszy wszystko kwitło jak w Edenie, brak dużych mrozów, częste dosypywanie śnieżku, brak deszczu poza 2 lutego (tylko stały opad się liczy ) i stabilne temperatury. Miesiąc klasa, ale zawsze gdy go wspominam, robi mi się trochę przykro, że go wtedy tak nie doceniłem...
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20467 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 2 Styczeń 2021, 22:51
Tzn. tak naprawdę tylko sruty 2014 to dno totalne, ale z drugiej strony lute 2015 i 2019 też kiepskie ze względu na 2 połowy, a 2016 i 2020 przez brak zimy
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Styczeń 2021, 23:05
Jacob napisał/a:
2016 i 2020 przez brak zimy
Brak zimy to poważna wada, ale te lute akurat jestem skłonny ocenić na plus (zwłaszcza ten pierwszy), bo mimo braku zimy nie zmarnowały tego czasu, przyniosły sporo opadów i solidniejszego ciepełka. Tobie może się nie spodobać, ale kiedy ja patrzę na rekordowo ciepły luty 2016 u siebie, na sumę opadów wyższą od 17 spośród 20 kwietniów XXI wieku i te temperatury, utwierdzam się w przekonaniu, że tak wygląda wzór ekstremalnie ciepłego miesiąca zimowego. Sezon wegetacyjny szedł wtedy super, jedynie końcówka kwietnia trochę namieszała, ale nie tragicznie, dało radę.
Wysłany: 2 Styczeń 2021, 23:09
FKP napisał/a:
PiotrNS napisał/a:
Sezon wegetacyjny szedł wtedy super
No w marcu nic nie szedł xd
No bo marzec to jeszcze wczesna pora, największe postępy powinny być w kwietniu i maju Aczkolwiek pamiętam, że w marcu trochę się działo w wegetacji, na szczęście łagodnie, bez nieprzyzwoicie wczesnych wyskoków. 5 kwietnia był boom, ale trudno się temu dziwić
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum