Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Rekin biały - 1800 kg
Krokodyl różańcowy - 1200 kg
Hiena centkowana - 590 kg
Lew - 350 kg
Likaon - 322 kg
Owczarek niemiecki - 108 kg
Pitbull - 107 kg
Człowiek - 73 kg
Kot domowy - 50 kg
Dane brałem z różnych źródeł, będę je uzupełniał.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Luty 2021, 16:46
Też nie chciałbym być ugryziony przez krokodyla i w ogóle żadne inne stworzenie.
Rekin jest faktycznie bardzo groźnym zawodnikiem, pamiętam jak "wchodziłem w człowieka jak nóż w masło" w grze Hungry Shark.
W filmach typu "Szczęki" też uchwycono, jakie to są krwiożercze bestie, nie wiem czy sceny ukazane w filmach tego formatu nie miały być odtworzeniem tragicznego zdarzenia bodajże w 1916 koło New Jersey.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 27 Luty 2021, 20:14
zgryźliwy tetryk, Nikt chyba nie wykonał takich pomiarów xd Ale faktycznie owady w stosunku do masy swych ciał odznaczają się największą siłą np. mrówka czy żuk mogące podnosić
przedmioty dużo cięższe od siebie. Najsilniejszym uderzeniem w świecie zwierząt dysponuje rafka błazen.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 27 Luty 2021, 20:26
zgryźliwy tetryk, Jeśli chodzi o uścisk szczęk to bardzo mocno gryzie... padalec, najsilniej spośród polskich gadów na pewno i do tego jeszcze jak "dziabnie" to się wykręca xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum