Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Nauka "bzykania"?
Autor Wiadomość
Magia 
Poziom najwyższy

Hobby: Sport
Pomogła: 100 razy
Wysłany: 20 Październik 2019, 00:24   

FKP napisał/a:
Postuluje o zmniejszenie liczby parlamentarzystów z 400-stu do maks. 40 osób ;-)

A ja postuluję za całkowitą likwidacją Senatu. 8-)

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Miłośnik bałwanków

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2019, 00:37   

Ja podobnie, formuła Senatu już dawno się wyczerpała i jeśli mamy szukać oszczędności w państwie, to byłby dobry początek. A takimi sprawami jak powyżej, mimo wszystko trzeba się zajmować, bo to kwestia pewnej "idei", która niestety robi się bardzo niebezpieczna, a dodatkwoo wymierza swoją siłę w dzieci, najmłodsze pokolenie...

Wiem że to widzisz Jacob :mrgreen: Zaloguj się :oops: ;) :(

Magia 
Poziom najwyższy

Wysłany: 20 Październik 2019, 00:47   

zgryźliwy tetryk napisał/a:
Podobno także prezydent Wrocławia objął swym patronatem odbytą tam paradę równości.

Oczywiście że poparł przecież to członek KO. Najgorsze jest to że zręcznie manipulują faktami i próbują wmówić ludziom, że popierają promocję otwartości, tolerancji i szacunku do drugiego człowieka - wartości, które są wizytówką Wrocławia. A ze stoją za tym żądania akceptacji zachowań pedofilskich zręcznie przemycane przez środowisko LGBT, pod przykrywką walki o tolerancję, o tym się nie mówi.

Magia 
Poziom najwyższy

Wysłany: 20 Październik 2019, 01:11   

Proponuję obejrzeć ile kosztuje podatników taki przemarsz cyrkowców. Policjanci idą bokiem ustawieni co dwa metry. Jaki to koszt. Działacze poukrywani pod kapturami, jak wiemy z filmu TVP, to sa ci sami ludzie od rozrób przerzucani autobusami z miasta do miasta. Kto to finansuje ? Może prezydent Wrocławia ujawni wydatki. W skali kraju to ładne pieniądze, które można by przeznaczyć na szpitale powiatowe. Ale PO vel KO ma inną, tęczową wizję naszego kraju.

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Ostrzeżeń:
 5/5/5
Wysłany: 20 Październik 2019, 10:37   

Magia napisał/a:
FKP napisał/a:
Postuluje o zmniejszenie liczby parlamentarzystów z 400-stu do maks. 40 osób ;-)

A ja postuluję za całkowitą likwidacją Senatu. 8-)

O to pytała władza w pierwszym powojennym referendum w roku 1946:

Cytat:
1.Czy jesteś za zniesieniem Senatu?
2.Czy chcesz utrwalenia w przyszłej Konstytucji ustroju gospodarczego, zaprowadzonego przez reformę rolną i unarodowienie podstawowych gałęzi gospodarki krajowej, z zachowaniem ustawowych uprawnień inicjatywy prywatnej?
3.Czy chcesz utrwalenia zachodnich granic Państwa Polskiego na Bałtyku, Odrze i Nysie Łużyckiej?

A tak przy okazji dyskusji o wychowaniu seksualnym zacytuję zabawną dykteryjkę:

Pod koniec lekcji wychowania seksualnego wykładowca pyta klasę:
-Czy macie jeszcze jakieś pytania w tym temacie :?:
Wstaje mały Jasio i pyta:
-Psze pana, kiedy będziemy z tego mieli ZAJĘCIA PRAKTYCZNE :?:

P.S. Koszty organizacji i ochrony tych hec powinny być publicznie ujawnione, a organizatorzy obciążeni nimi do pełnej wysokości. Powinni także odpowiadać karnie z art. 51 kodeksu wykroczeń:
Cytat:
Art. 51. KW
Zakłócanie spokoju lub wywołanie zgorszenia
§ 1.
Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2.
Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 3.
Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Magia 
Poziom najwyższy

Wysłany: 21 Październik 2019, 21:36   

Wstaje mały Jasio i pyta: -Psze pana, kiedy będziemy z tego mieli ZAJĘCIA PRAKTYCZNE ?

Gdyby POpaprancy dorwali się do władzy, to zajecia praktyczne Jasio miałby szybciej niż myślisz. :shock:

[/youtube]

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Ostrzeżeń:
 5/5/5
Wysłany: 21 Październik 2019, 22:06   

Magia napisał/a:

Wstaje mały Jasio i pyta: -Psze pana, kiedy będziemy z tego mieli ZAJĘCIA PRAKTYCZNE ?

Gdyby POpaprancy dorwali się do władzy, to zajecia praktyczne Jasio miałby szybciej niż myślisz. :shock:

A Najjaśniejsza Rzeczpospolita mogła by zaoszczędzić kupę "siana" likwidując +500. Same "zajęcia praktyczne" aż nadto wystarczą do wzrostu przyrostu demograficznego, bo małolaty nie będą zawracać sobie głowy antykoncepcją. Po co łykać prochy albo "jeść cukierka przez papierek" :?: :roll:

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 22 Październik 2019, 21:28   

Akurat przyrost demograficzny przysłużyć się może tylko "elitom" ;)

Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Ostrzeżeń:
 5/5/5
Wysłany: 22 Październik 2019, 21:50   

FKP napisał/a:
Akurat przyrost demograficzny przysłużyć się może tylko "elitom" ;)

Jednak ktoś musi pracować na nasze emerytury. Na szczęście natura zadziałała tak, że "robienie dzieci" jest raczej przyjemne. Inaczej cala fauna z "naczelnymi" i człowiekiem na czele niechybnie by przestała istnieć. Inna rzecz, że rodzenie do przyjemności nie należy. Ale o to my, "chłopy" raczej się nie martwimy. Chwała za to naszym kobietom :-D

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Czerwiec 2020, 12:40   

Myślę, że jednak są pewne sprawy, które nie powinny być bezpośrednio poruszane w szkole. Szkoła powinna z natury w myśl powiedzenia "bawić, uczyć i wychowywać", ale istnieją pewne wyjątki od tej reguły. Na szczęście lekcje wychowania do życia w rodzinie wyglądały u mnie tak, że tylko oglądaliśmy filmy fabularne, czasem dokumentalne (wiadomo jakie kraje produkcji: Wielka Brytania/Stany Zjednoczone/Kanada- na pewno żaden kraj trzeciego świata) o nastolatkach, którzy przedwcześnie zostali Rodzicami i problemach, z jakimi borykali się w międzyczasie. To dziwne, zwłaszcza że w XXI w. obecnie w tych lepiej rozwiniętych gospodarczo państwach ma miejsce raczej niż demograficzny. Nie byłem również na szczęście świadkiem takiej absurdalnej lekcji, by np. coś w praktyce tam kombinowano (w odróżnieniu do edukacji dla bezpieczeństwa, ale tu akurat nie ma się co dziwić- te wszystkie symulacje pozycji bocznej musiały się odbyć- abyśmy mogli w przyszłości pomóc nieprzytomnym osobom w praktyce w inny sposób niż tylko zadzwonić na pogotowie ratunkowe i czekać na przyjazd karetki). Czasem też p. nauczycielka opowiadała coś o miejscach intymnych, ale ja pod tym kątem byłem trochę ignorantem. :-( Mimo że lubiłem się pośmiać z różnych takich "głupot", to nie w głowie mi były takie rzeczy- ostatnią rzeczą jaką chciałbym robić, to zapłodnić koleżankę z klasy, szkoły lub jeszcze inną (no sami widzicie, jak to głupio i niezręcznie brzmi- nie miałbym do tego sumienia, nie tak mnie Rodzice wychowywali). :oops: Ale czasem byłem świadkiem szokującej sytuacji (nie zmyślam, to miało miejsce naprawdę!!!), jak koledzy i koleżanki leżeli nadzy w 1 łóżku na kilku obozach- mieliśmy wówczas po 13-16 l.!!!! :cry: Myślałem trochę, by na nich nakablować, bo w końcu to było co by nie mówić niedopuszczalne i niezgodne z regulaminem, ale zdałem sobie później sprawę, że to byłoby chamskie wobec tamtych osób- a wiadomo jak się traktuje kapusiów. No a poza tym, w przepisach nie zakładano "współżycia", więc można to potraktować jako lukę w prawie. Jednakże wybór miałbym dość prosty- gdybym (w powrocie do przeszłości, bo teraz już mogę oficjalnie wszystko jako osoba pełnoletnia, jak zresztą każdy z Was) miał zostać przyłapany na np. piciu alkoholu czy paleniu papierosów versus podejmowaniu się czynności seksualnej z jakąś osobą, to wiadomo, że wolałbym to 1. Skonfiskowano by mi towary konsumpcyjne i powiadomiono by Rodziców, a mnie usunięto by z listy uczestników wycieczki, ale no właściwie tylko na tym by się sprawa zakończyła. :-(

Dowiedziałem się wprawdzie niedawno, że przykładny chrześcijanin powinien mieć kiedyś potomstwo, ale no właśnie, co jak ktoś nie chce nawet w ogóle współżyć, a co dopiero być Rodzicem? Zresztą, gdybym był taki idealny (pod kątem moralnym i etycznym), to pewnie i tak poszedłbym na księdza. :-(

To pewnie wyda się głupie i absurdalne co napiszę, ale nie jestem w stanie sobie tego zbytnio wyobrazić widząc słowa Tetryka/Tomasza, że "robienie dzieci" jest przyjemne. Może to naiwność i głupota z mojej strony, ale mi się to trochę nawet kojarzy z bólem i cierpieniem- nigdy tego nie robiłem. Nie wiem, może źle robię, że próbuję na sprawę patrzeć oczami kobiety, bo (statystycznie oczywiście) wychodzi na to, że inicjacja seksualna z reguły wychodzi z woli mężczyzny, przeważnie nam jako kolesiom/facetom się bardziej chce. :-(

Swoją drogą kiedyś zastanawiałem się, że jak odbywały się jakieś wycieczki czy zielone szkoły i jechaliśmy do jakiegoś hotelu (czasem nawet za granicę), to nauczyciele (w zasadzie wychowawczynie- moim "szkolnym Rodzicem" była praktycznie cały czas kobieta) zawsze dzielili pokoje tak, że tylko same dziewczynki i tylko sami chłopcy mieszkali ze sobą- żadna mieszanka płciowa nie wchodziła w ogóle w grę. Mnie to niepokoiło, bo w dzieciństwie lepiej się czułem wśród dziewczyn- tzn. nie dokuczały mi, nawet były dla mnie tak trochę jak starsze siostry. :-( Nie rozumiałem i w zasadzie głupio się przyznać, ale do dziś nie rozumiem, co stałoby na przeszkodzie, by chłopak z dziewczyną mieszkaliby sobie przez kilka dni w jednym pokoju. Jak nic im niecnego w głowach nie siedzi, to przecież mogliby mieć takie prawo. ;-)

Odpowiedz do tematu