Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13451 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2021, 22:12
Tak było Był taki czas, że dużą uwagę na blogach przykładano do różnych korelacji. Któregoś dnia zauważyłem, że po dotychczasowych ekstremalnie ciepłych kwietniach zawsze jakiś miesiąc letni wypadał chłodno - tak w 2000, jak i w 2009, 2011 i 2014 roku. Pamiętam jak machnąłem nawet długi post na ten temat i do wyliczanki dołączyłem nawet 1800 rok xD Admin zjechał mnie od góry do dołu i pokazał procentowe prawdopodobieństwo na to, że moje teorie są czymś więcej niż wróżeniem z tarota a'la Ezoteriusz z Kujaw - czyli prawie żadne Fajnie było podpierać się 1800 rokiem, ale nie wiem czy Globcio w tamtych czasach miał się dobrze
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2021, 23:04
Ja chyba byłbym najbardziej zadowolony z 2008. Zima łagodna, wiosna niebijąca bynajmniej rekordów ciepła, ale bez większych załamań, lato z umiarkowanymi temp. (niemalże zupełny brak upałów czy tropików nocnych) oraz całkiem sporymi opadami (jedynie przełom pór roku przypadający na wrzesień średniawo się udał), a także jesień też termicznie całkiem dogodna.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21124 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 6 Kwiecień 2021, 23:10
Oj ja zdecydowanie nie . Poza zimą może jeszcze zjadliwy rok, ale też mi za nim nie tęskno. Miał strasznie pustynną 2 połowę wiosny, suszę zwalczył dopiero sierpień. Jesień poza październikiem też nieciekawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum