Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13485 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 1 Listopad 2019, 20:06
Oto mój stary film, który nagrałem 16 lipca 2007 roku o godz. 4:48 nad ranem
Można w nim usłyszeć sporo ptaków. Niestety nie jestem do końca pewny, jakie to mogły być ptaki. Na początku słychać gołębie i szpaki?
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13485 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 1 Listopad 2019, 20:47
Cytat:
U mnie pod koniec kwietnia 2018 każdego wieczoru śpiewał słowik. Natomiast w tym roku koło 10 maja również w porach wieczornych skrzeczała sowa. Nieczęsto się zdarza, żeby sowy osiedlały się w miastach.
Nagrałem wtedy również filmy.
Wieczór 29 kwietnia 2018 - w filmie słychać (chyba) słowika. A w tle widać pełnię Księżyca
Wieczór 11 maja 2019 - w filmie słychać pewna sowę, niestety nie wiem jaki to mógł być gatunek.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 1 Listopad 2019, 21:41
Może to puszczyk zwyczajny, płomykówka
25.02.2010 - piękny śpiew sikory bogatki podczas ciepłej, słonecznej pogody. Śnieg szybko roztapiał się, było pełno wody, wszystko wskazywało na to, że w końcu przyszła upragniona wiosna Pamiętam tą euforie do dziś, niestety przedwczesną
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum