Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 213 razy Wiek: 28 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8306 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 30 Maj 2021, 15:57
Bartek617, No ale mamy lato zaraz, bez przesady już. Rozumiem mieć różne preferencje i trzeba to uszanować, ale pamiętaj też jakie są możliwości czerwca, dwa lata temu mogliśmy się przekonac
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2021, 16:41
Oczywiście pamiętam , ale ostatnio tak dochodzę do wniosku, że do dni z tmaks. >+20 C w sumie nic nie mam, natomiast wolałbym, by wtedy było słonecznie, a noce by były raczej chłodniejsze nic cieplejsze. Przyjmę też konkretniejsze przekroczenia "20" w wersji pochmurnej, tylko żeby sobie później jakiś front chłodny przyszedł.
Co do października zeszłorocznego najbardziej lubię "najładniejsze" dni, jak np. 6.10. i 9.10. (wtedy kiedy akurat wyszedłem na rower). 22.10. też był fajny. 1.10 mnie w sumie również do pewnego stopnia przekonuje, chociaż mogło więcej popadać, a wtedy strefa opadowa dobiegała końca.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2021, 17:45
Jak to ma być chłodny wyż (bez jakichkolwiek opadów) to może w sumie mieć miejsce na koncie października. Natomiast temp. w przedziale 0-5 C w ciągu dnia zapraszam tuż po Dniu Niepodległości.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13451 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2021, 17:54
jorguś napisał/a:
Jacob napisał/a:
Masz rację, powinno też się znaleźć miejsca na prawdziwy październikowy wyż tj. 23-24.10.2003
Takie coś to może sobie przyjśc 23-24, ale listopada xd
Też tak uważam, dla mnie zima w październiku nie ma wiele sensu. Ona i tak nie ma prawa jeszcze zostać na stałe, a tylko wydłuża chłód nie przynosząc żadnych korzyści. Ze śniegu w marcu mamy to, że woda wnika w glebę i przydaje się nowemu sezonowi wegetacyjnemu. A jesienią Zima ze śniegiem dopiero ma nadejść, a w tym czasie można jeszcze oszczędzić aury na zimową kurtkę, którą i tak w naszym klimacie czasem nosi się długo
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum