Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20447 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 23:18 Jaką anomalię lipca obstawiacie w tym roku?
Raczej lipiec ma marne szanse na bycie chłodniejszym od 2019 o 2020 nie wspominając stąd też pytanie
Ja obstawiam najwyższa anomalie dla tego miesiąca od 15 lat w skali kraju, chociaż lokalnie (zwłaszcza na W/NW) może być najcieplejszy "tylko" od 7 lat
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13243 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 23:40
Zagłosowałem za najwyższą anomalią od 2010 roku. W skali kraju ten lipiec jest już bardzo ambitnym przeciwnikiem i (jeśli sprawdzą się prognozy) walka może być ciekawa. Myślałem też o postawieniu na 2014 (choć w sumie to myślenie życzeniowe, nie chciałbym nadmiernie wysokiej anomalii), ale z uwagi na niską anomalię tego miesiąca na południu Polski, może dość łatwo się poddać.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13243 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 23:51
kmroz napisał/a:
Na razie nawet po horyzont prognoz nie widać końca gorąca i upałów
Myślałem że nie lubisz upałów, a od czerwca reagujesz na tego typu prognozy tak entuzjastycznie jakby to była jakaś mega atrakcja Takiej przemiany to jeszcze nie widziałem A sam mam nadzieję, że jednak upały przeminą i dalsza część miesiąca będzie spokojniejsza termicznie.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20447 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 23:56
Przez najbliższe 3 tygodnie niech anomalia rośnie . W sumie fajnie jakby ten lipiec był takim lustrzanym odbiciem 2017, że np. do 29.07 ekstremalny, a w końcówce ochłodzenie i sierpień z abs. tmax. < 28 st.
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum