Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 153 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13810 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 9 Sierpień 2021, 08:57
Jacob, skąd bierzesz te dane
Bo na MeteoModel w średnich miesięcznych są tylko dane dla poszczególnych stacji, natomiast danych dla całych województw nie znalazłem.
Tutaj rekord ma wrzesień 1967 , za nim tj. myślałem 2006, z kolei wrzesień 1975 na trzecim miejscu był lekkim zaskoczeniem, bo był to kontrast między SW a NE, ale jak widać jęzor ciepła jeszcze tam miał zasięgi. Wrzesień 2005 w porównaniu do innych województw znalazł się na wysokim miejscu, 2020 też ma tutaj wysoką anomalię w skali kraju, za to września 2016 tutaj nie ma
Tutaj wszystko w miarę przewidywalne, chociaż jak miałbym obstawiać to zamieniłbym 3 i 4 miejsce i wrzesień 2005 dałbym trochę niżej, myślałem, że miał w miarę podobny rozkład anomalii jak wrzesień 2020, a tu przynajmniej pół stopnia różnicy, jak ten drugi się nie łapie
Poza drobnymi zamianami miejsc to podobnie jak w Wielkopolsce. Mamy nowinkę w postaci września 1989 . Dziwi mnie tutaj siła września 1982, kojarzył mi się głównie z anomalnym S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum