Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 207 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8196 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 24 Wrzesień 2021, 01:52
A ja chyba nawet dam lekkiego plusika, choć u mnie to już straszny "złośliwiec", to jednak po takiej niewdzięcznej śmierci lata ta I połowa była jak znalazł.
_________________ Przepraszam marzec 2022 że go obrażałem
Ale dzisiejsza niedziela to był dzień wspomnienie astronomicznego lata, ciepło i słonecznie.
Oto może już ostatnie jesienne róże:
Także inne kwitnące jeszcze kwiatki:
A także wygrzewająca się w słonku na ścianie modliszka:
W ogóle wrzesień podarował nam letni tydzień w czasie gdy musieliśmy z żoną na jakiś czas zamieszkać na działce. Zimno było tylko na początku i na końcu pobytu tam. Poza tym ciepło (+20 stopni i nieco więcej, w nocy kilkanaście) i lazur nieba.
Ostatnio zmieniony przez pawel 26 Wrzesień 2021, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 595 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 26 Wrzesień 2021, 21:52
@tetryk
Niesamowita ta modliszka, to raczej nie jest żyjątko spotykane w Polsce
Co do września, to miesiąc oceniam słabo, chyba że ostatnie dni wyciągną go za uszy ciepłem i słońcem tak jak dziś. Bo ten ziąb z 18-23.09 i jeszcze dłuższy okres z małymi ilościami Słońca go dyskwalifikują w moich oczach. Narazie jest to coś takiego pomiędzy minionym kwietniem i majem, tyle że z większą ilością chmur - ziąb z ww. okresu kojarzy mi się z kwietniem, a 4-5 dniowy okres ciepło-gorącej pogody z majem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum