Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Październik 2021, 15:43
PiotrNS napisał/a:
Walka trzech zimnych majów 2019-2021 dzień po dniu:
Tak naprawdę miałem wybór między młotem a kowadłem (i jedno i drugie jest dla mnie skrajnością), najchętniej widziałbym coś pośredniego (czyli ok. +20 C przy ładnej pogodzie, ale chłodniejszej nocy), bo w dniach 11-12.05.2021 temp. szczytowała i to konkretnie jak na maj (już lepiej odbierałem 9-10.05.2021, bo mimo "wystrzału ciepła" w ciągu dnia noce były wyraźnie chłodne), a 12.05.2020 wiadomo, wielkie zejście (chociaż w sumie podoba mi się połączenie "ładna pogoda+chłód", bo na południu Polski rzadko się taka kombinacja zdarza). Ogólnie lubię tylko początkowe okresy ociepleń, jak się one umacniają, to już mi się bardzo ciepła/gorąca pogoda przestaje podobać.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Październik 2021, 21:23
Krzysiu, aleś teraz dał porównanie: przecież w maju chyba zawsze będzie cieplej na wysokości ok. 240 m. n. p. m. niż +400 m. n. p. m. (zwłaszcza w tym samym regionie czy województwie)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum