Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20785 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Listopad 2021, 01:03
To prawda, w koszuli z krótkim rękawem pod koniec października bym raczej nie szedł, najwyżej w bluzie obskoczyłbym, ale od 1 listopada już jednak obowiązkowo jakąś kurtkę noszę.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38377 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Listopad 2021, 11:36
1.11 trzeba iść w kurtce bo jest rewia mody cmentarnej Chociaż my z rodziną nie mieliśmy tego dylematu, bo byliśmy na grobie dziadka oraz jego siostry i szwagra (pochowani na tym samym cmentarzu) około 9:00 rano, kiedy było jeszcze +6 stopni.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20557 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 1 Listopad 2021, 12:03
Żółta kulka już nie grzeje, teraz w przeciwieństwie do lata ja odczucie ciepła wpływa wyższa wilgotność i cieplejsza noc. Przy takim suchowieju dzisiaj każdy był opatulony (a właśnie wróciłem z cmentarza), a nawet również w poniedziałek 1 śmietnia 2019 widziałem ludzi w krótkich spodenkach
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20785 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Listopad 2021, 18:11
Widzisz, może Ty tak byś miał będąc u siebie, w Płocku, w środku Polski , ale na południu takie listopadowe +20 C przy ładnej pogodzie potrwa raczej krótko i występuje raczej jedynie w wydaniu amplitudowym: a w dodatku wilgotność powietrza oscyluje na niskim poziomie 30-40% i wiatr bywa punktowo mocniejszy, więc mimo wysokich wartości na termometrach może być niektórym osobom chłodno i specjalnie się temu nie dziwię: m. in. takie uczucie doskwierało niektórym osobom na początku listopada 2018, mimo że wydawać by się mogło, że jest niezwykle ciepło, bo w końcu temp. maks. imponowały.
Nie jest to +20 C pojawiające się w trakcie wakacji, które zaczyna się (na wskutek bardzo szybkiego wzrostu temp. w godzinach porannych) praktycznie prawie od razu wraz ze wschodem słońca, kończy się mniej więcej na jego zachodzie, a w dodatku wraz z większą termodynamiką w atmosferze oraz energią konwekcyjną zdąży się jeszcze niekiedy przejściowo zrobić duszno na wskutek przenikania różnorodnych (przetransformowanych) mas powietrza.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum