Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Co sądzicie? Dekady dobierałem tak, żeby w miarę dobrze się uzupełniały i dało się je dobrze skleić. Mamy tutaj sporo śniegu, ale nie ignorowałem Globcia. Najpóźniejszy pierwszy mróz w historii i drugi w dziejach kwiecień bez mrozu, to chyba akceptowalny wynik
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 175 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38218 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Wrzesień 2020, 22:20
PiotrNS, w sumie to wszystko ocenie, oczywiście odnosząc się do NS.
1 dekada października - w sumie złoto, początek piękna plucha, potem "czas mglistych poranków". Ech, naprawdę ostatnio polubiłem się na nowo ze zgniłymi wyżami.
2 dekada października - najpierw trochę zbędnej nudy, ale od 15.10 ideolo
3 dekada października - Serio???????
1 dekada listopada - nawet nie wiesz, jak mnie cieszy, że się już na dobre z nią pogodziłeś. To co w tamtym miesiącu było u was to prawdziwy raj
2 dekada listopada -
3 dekada listopada - pseudociepło, jestem na nie
1 dekada grudnia - W sumie niezła, ale za mało śniegu.
2 dekada grudnia - RAJ
3 dekada grudnia - Jakbyś dał inną to bym się wkurzył xd
1 dekada stycznia - Naprawdę spoko
2 dekada stycznia - Cudownie
3 dekada stycznia - Niestety nie przekonuje
1 dekada lutego - Takie odwilże to ja rozumiem Ale, proszę, nie tej zimy. Tej zimy chciałbym 90 dni mrozu i śniegu.
2 dekada lutego - Śnieg był z tego co mówiłeś, więc jak najbardziej jestem na tak
3 dekada lutego - Fajna odwilż, ale też proszę, nie tej zimy.
1 dekada marca - Pierwsze 4 dni do kosza, dalej super
2 dekada marca - Oj nie
3 dekada marca - No spoko całkiem, fajnie ciepło, ale mogło mocniej popadać
1 dekada kwietnia - Całkiem nieźle, przynajmniej od nocy 4/5.04
2 dekada kwietnia - Oj u was to było złoto, idealny wybór
3 dekada kwietnia - Przepiękny tropiczek, chociaż nawet on nie szczędził amplitud, no, ale i tak mocne 9/10
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Wrzesień 2020, 22:36
Kmroz, odnośnie Twoich sprzeciwów, to u mnie musi być jednak miejsce na trochę odpoczynku od opadów, więcej takiego odczuwalnego ciepełka i słońca. III dekada października nie miała ani jednego przymrozku i pięć dwucyfrowych nocy (prawie listopad), więc nie wiem dlaczego tak żywiołowo zareagowałeś II dekada listopada 2019 to także rasowe ciepełko, suche, ale tj. wcześniej, nie musi "codziennie lać" W III dekadzie listopada przymrozki to dla mnie już standard i nie nazwę tego pseudociepłem jeśli temperatury nie będą już jakoś naprawdę powalone, stąd 2009 uznałem za dobry wybór.
I dekada grudnia z 2005 roku, bo chciałem te dekady połączyć tak, by się dobrze z sobą komponowały, bez łączenia dwóch różnych światów, lecz aby nadać temu wiarygodny wygląd. A początek grudnia moim zdaniem może być jeszcze bardziej jesienny. Wiesz dlaczego? Bo znając siebie, mając zimę z prawdziwego zdarzenia w I dekadzie, zacząłbym się martwić o to, że zadziała Prawo Murphy'ego i Globcio zrobi mi psikus w III dekadzie xD
W lutym dałem już trochę odwilży, bo taka zima o jakiej piszesz, wydaje mi się jednak średnio możliwa, a chciałem oddać jak najwięcej realizmu.
Na marzec trochę nie miałem pomysłów, ale jednak zależało mi na tym, by był w miarę ciepły i nie zawierał takiej amplitudowej kosy jak to niestety często się zdarza.
Cieszę się, że kwiecień przypadł Ci do gustu Myślę, że jako łowca burz dostąpiłbyś w nim czegoś baaardzo miłego
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum