Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 175 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38218 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Kwiecień 2019, 01:35 Strefa mocnych opadów nad Polską
Ciekawa noc w pogodzie. Przez województwa świętokrzyskie i lubelskie przechodzi aktualnie wirująca strefa opadów deszczu, lokalnie mocnych. Obecnie dotarła już częściowo nad Mazowsze. Mimo, ze żaden model nie dawał szansy na opad u mnie, jest szansa, ze wbrew prognozom tutaj dotrze
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13480 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 7 Kwiecień 2019, 10:23
U mnie też wczoraj padało - moja stacja zmierzyła 1,2mm opadu, oficjalnie było chyba 5mm.
A dzisiaj od rana jest pochmurno z przejaśnieniami, ale już bez deszczu. Analizując zdjęcie satelitarne, powinno się za niedługo rozpogodzić.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Styczeń 2021, 01:17
U mnie tak samo, po deszczowej sobocie (6.04.2019), pogoda zaczęła się w niedzielę (7.04.2019) poprawiać, zwłaszcza wyraźniejsze zmiany były widoczne w 2 połowie dnia (czyli po południu i pod wieczór, gdy niebo się konkretniej rozchmurzyło). Dla mnie te opady nie były mocne, ale jak to się mówi: lepszy rydz niż nic.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum